5de36bf06703a

Tournytt

Cool skonyhet från Ecco

Nya Ecco Biom Cool Pro-skon innehåller tre av företagets mest innovativa teknologier för att erbjuda maximal komfort.

Jesper Johansson • 2019-09-03

Danska skotillverkaren Ecco satte snöbollen som blivit hybridskorevolutionen i rullning 2010, när företagets ambassadör Fred Couples tog ledningen i The Masters iklädd ett par Ecco Street-golfskor. Snart tio år senare är det få golfskotillverkare som inte har minst ett par hybridskor, alltså golfskor utan klassiska mjukspikar undertill i sitt produktsortiment.

Men minst lika kända är nog Ecco för sitt fokus på komfort i sin skodesign. Nya golfskon Biom Cool Pro är inget undantag.

För första gången kombinerar Ecco tre av sina mest innovativa teknologier för komfort i en och samma sko.

• Biom Natural Motion-lästen som debuterade i Biom Golf-skon 2011. Själva lästen är baserad på tusentals idrottares fötter och speglar fotens konturer för låta foten röra sig mer naturligt i skon.

• Andra generationens TPU Exhaust Grid-teknologi som är de vinklade öppningar i skons mellansula som för in luft direkt till fotsulan medan fukt och värme förs ut för optimal ventilering.

• Samt Eccos Tri-Fi-Grip-yttersula, vars konturer med en slitstark TPU-konstruktion både ska ge utmärkt stabilitet, hållbarhet och flexibilitet när du svingar och går.

Som vanligt är skons ovandel tillverkad av jakskinn, vilket Ecco länge använt i flera av sina golfskor, som med additionen av Gore-Tex-Surround säkrar en hundraprocentigt vattentät konstruktion och erbjuder ventilation för att hålla fötterna torra och svala.

Både herr- och damskon erbjuds i flera färger och i vissa utföranden även med Boa-snörning. Herrskon hittas i butik från och med i höst, medan damskorna kommer efter årsskiftet.

Den rekommenderade prislappen på herrskon som finns ute nu är 2 300 kronor.


Scroll to Top