5de36c29a2436

Tournytt

Norsk seger på Allerum

Men sju svenskor bland de tio främsta

Text: Martin Strömberg • 2019-08-31 Uppdaterad 2019-12-12

Tonje Daffinrud visade klass när hon avslutade Scandic PGA Championship på Allerum Golfklubb med fyra birdies de sista fem hålen.

Hon var bogeyfri under sin avslutningsrond på 66 slag.   

Det blev till slut seger med två slags marginal före Maja Stark och Johanna Gustavsson, och en revansch från i fjol. Då var hon i ledning med två hål kvar att spela när hennes inspel på hål 17 träffade flaggan  och hon slutade då delad trea. 

– När jag kom till hål 17 på inspelronden så tänkte jag att det var här det skedde ifjol. Men jag Hade en väldigt bra vecka i fjol, jag spelade bra och jag var med i segerstriden ända till slutet. Att träffa flaggan kan man göra när som helst, det var bara tufft att göra det på 17:e hålet när man leder med ett slag. Sådant sker, det är golf. Men när jag kom tillbaka i år, var det revansch. Jag ville vinna, säger Tonje Daffinrud efter seger i Scandic PGA Championship.

Tonje tror att det som skedde i fjol var en ingrediens till årets seger. 

– Jag tror faktiskt det, för när jag kom på 15:e hålet idag kände jag igen mig och tänkte jag att nu har jag en chans till. Jag kände att jag hade en möjlighet till att vinna. Det hjälpte mig att fokusera, jag var väldigt lugn, jag skulle bara njuta och spela min golf.

 

Norsk seger på Allerum
Maja Stark, Tonje Daffinrud och Johanna Gustavsson tog de tre främsta placeringarna // Foto: Swedish Golf Tour

 

Norskt i topp, men bakom Tonje slutade sju svenskor varav tre amatörer topp-10. Att ha i minnet då är att detta var en tävling av LET Access Series som när den startade i torsdags kunde räkna in spelare från 23 länder till start.

Maja Stark d2, Johanna Gustavsson d2, Elsa Svensson 4:a, Sofie Bringner d5, Sarah Nilsson d7, Julia Engström d7 och Louise Rydqvist även hon d7 är svenskorna som slutade bland de tio främsta.

– Jag är inte nöjd med mitt spel idag, jag hade rätt många chanser men gjorde för många slarvfel. Det känns ändå bra att gå minus två och känna sig sådär nöjd, säger Maja Stark efter 70 slag sista ronden.

När Maja sammanfattar alla tre spelardagar där hon under andra ronden hade landslagscoach Fredrik Wetterstrand som caddie gör hon det på detta sätt.

– Bra, jag hade min coach på bagen och han sa att det är en helt ny nivå. Så jag är ändå nöjd.

Även Johanna Gustavsson intervjuades efter den avslutande ronden där hon spelat i ledarbollen med Maja och Sofie Bringner.

– Tonje har ju spelat bra i år, så det är kul att hon vann. Jag anade att det inte var tillräckligt bra scorer för Maja och mig. Jag fick inte riktigt i puttarna idag så det kändes som att någon innan oss förmodligen hade spurtat. Jag är absolut nöjd med veckan som helhet, jag är nöjd med spelet som har varit stabilt och sedan har det varit en jättebra tävling så tack till alla de som jobbat med den   

Scandic PGA Championship årets tredje svenska tävling i på LET Access Series. Tidigare under säsongen har touren besökt Skaftö Golfklubb och Västerås Golfklubb. Glädjande är att alla tre arrangörsklubbarna har ambition att även nästkommande säsong möjliggöra för svenska spelare att tävla på LET Access Series på hemmaplan.

Av årets LET Access Series återstår tre tävlingar en vardera i England, Tyskland och Frankrike. Efter tourfinalen, Road to La Largue Final, som spelas första helgen i oktober erhåller de fem främsta på årets ranking tourkort till Ladies 
European Tour 2020.  

På Swedish Golf Tour återstår två tävlingar. SM Match presented by Greatdays på Österåkers Golfklubb i nästa vecka och avslutade Lindbytvätten Masters på Ekerum Resort 25–27 september.    

 


Text: Martin Strömberg • 2019-08-31
TournyttJohanna GustavssonMaja StarkSwedish Golf TourTonje DaffinrudTournytt
Scroll to Top