5de36c38958cb

Tre svenskor i ledarboll

Stark och Gustavsson frontar på Allerum

Text: Martin Strömberg • 2019-08-30 Uppdaterad 2019-12-12

Det blir helsvensk ledarboll när Scandic PGA Championship avgörs imorgon lördag 31 augusti på Allerum Golfklubb.

Tävlingen ingår i LET Access Series och till start kom spelare från 23 länder, i morgon spelar tre svenskor i ledarboll.

Maja Stark och Johanna Gustavsson delar ledningen på tio under par. De båda har spelat tillsammans under de två första ronderna och i morgon får de sällskap av Sofie Bringner som är två slag efter ledarduon

Även norska Tonje Daffinrud är åtta under par inför avgörandet. 

– Det gick bra idag också, stabilt spel och det hände inte så jättemycket. Minus fem gick jag till slut, första bogeyn för tävlingen kom på 17:e hålet. Lite synd, men sedan svarade jag med birdie på 18:e hålet så det var bra, säger Johanna Gustavsson om sin andra rond.

Johanna fortsätter att prata om morgondagens rond och om att spela med Maja igen.

– Det känns jättebra. Vi har trevligt i bollen och det blir bra flyt när alla spelar bra, Rachel som vi spelade med spelade också bra. Det blir kul att spela igen.

 

Tre svenskor i ledarboll
Maja Stark // Foto: Swedish Golf Tour

 

Maja har gjort fler bogeys än Johanna men också fler birdies.

– Det är långt ifrån felfritt, men jag sätter många puttar så det hjälper. Hyfsat stabilt ändå, träffar rätt många greener. Jag hade Fredrik med idag som caddie, det är skönt att ha någon som man känner så bra, säger Maja Stark om dagens rond där hon hade damlandslagets coach Fredrik Wetterstrand som caddie.

Maja pratar vidare om att hon gärna lycker buckla efter morgondagens rond. Hon har två andraplatser på LET Access Series sedan tidigare senast vid Anna Nordqvist Västerås Open by SmartProvider tidigare i augusti.

– Väldigt gärna, det är lite surt att komma tvåa. Jag är nöjd att få spela i ledarboll, jag skall bara fortsätta ösa på och försöka undvika mina missar, säger Maja Stark om att spela i ledarboll och försöka vinna.

Allerum Golfklubb har presenterat en utmärkt tävlingsbana där det går att göra många birdies för den som slår rakt från tee. Vid missad fairway får spelarna jobba för att kunna klara par.

Klubben har även i år visat att de kan hantera ett såhär stort arrangemang på ett lysande sätt. Detta förvånar dock inte då Allerum Golfklubb 2019 utsågs till Årets Golfklubb i Sverige av Föreningen Golfjournalisterna. I motiveringen nämndes att klubben 2018 arrangerat en tävling LET Access Series 2018.     

Tre svenskor i ledarboll

Text: Martin Strömberg • 2019-08-30
TournyttJohanna GustavssonMaja StarkSofie BringnerSwedish Golf Tour
Rulla till toppen