Albertsons Boise Open – Round Three

Tournytt

Viktor Hovland klar för PGA Tour

Kristoffer Ventura är inte den ende norrmannen vi får se på PGA Tour kommande säsong. Nu är även Viktor Hovland klar.

Jesper Johansson • 2019-08-26

Norske supertalangen Viktor Hovland kommer under nästa säsong spela på PGA Tour. Detta blev klart efter att han i en av undertourens, Korn Ferry Tour, slutspelstävlingar slutat delad tvåa, ett slag bakom segraren Matthew NeSmith. 

Norske stjärnskottet: ”Sverige får hela tiden fram nya spelare”

På söndagen lyckades norrmannen göra birdies på hål 16 och 18 för att på så sätt ta sig till -18. Resultatet gör att han nu är trea i Korn Ferry Tour-finalens ranking – vilket innebär att han är klar för PGA Tour kommande säsong.
– Jag försökte vinna tävlingen och jag är lite besviken på hur jag spelade i dag. Det var några spelare som gick lågt där ute i dag men jag känner att jag lämnade några slag där ute, sa Hovland direkt efter finalronden på 68 slag, tre under par.
– Så det är klart jag just nu är besviken, men jag tror att jag om ett par dagar kommer känna mig mer utvilad och glad för att ha tagit mig in på PGA Tour.

Viktor Hovland valde att bli proffs efter att an deltog i US Open som amatör. Hans plats på touren gör att han får följa med sin gamla college-kamrat, Matthew Wolff, som vann tidigare i somras. Dessutom kommer supertalangen Collin Morikawa spela på PGA Tour efter att även han vann en tävling på PGA Tour.


Scroll to Top