GOLF: AUG 25 PGA – TOUR Championship

Tournytt

Rory McIlroy klättrar på rankingen efter segern

Tredje segern för året gör att Rory McIlroy närmar sig Brooks Koepka i toppen av världsrankingen.

Jesper Johansson • 2019-08-26

När 2018 blev 2019 var Rory McIlroy rankad åtta i världen. Efter en fin säsong med tre segrar och 14 topp-10-placeringar är han rankad betydligt högre. 

Den forne världsettan, som under söndagen vann Tour Championship på East Lake och därmed tog hem hela säsongslånga FedExCup, har klättrat sju platser och är för tillfället rankad tvåa i världen.
Det är hans högsta plats på världsrankingen sedan 14 maj 2017.

Totalt snittar han 9,63 världsrankingpoäng i tävlingarna som fortfarande räknas in, vilket är 0,7 mer än Dustin Johnson – som nordirländaren alltså passerar i veckan i och med segern i Atlanta, Georgia. Men det är en bit upp till världsettan när det kommer till rankingpoäng. För Brooks Koepka, som under året bland annat vunnit PGA Championship, har ett poängsnitt på 12,7. Men under året har Rory McIlroy närmat sig Brooks Koepka och om det här fortsätter kan vi få en kamp i toppen framöver mellan de båda världsstjärnorna.

Här är toppen av världsrankingen:

Rory McIlroy klättrar på rankingen efter segern

McIlroy vann tourfinalen – bäste spelaren på PGA Tour 2018-2019

I Sverige vann Erik Van Royen, vilket innebär att den långe sydafrikanen tar ett rejält kliv på rankingen. Från att vara på plats 87 är han nu rankad 61:a.

Henrik Stenson, som slutade delad trea, klättrade tre platser och är nu på plats 31 i världen.

Här är svensktoppen:

Rory McIlroy klättrar på rankingen efter segern

Scroll to Top