Scandinavian Invitation – Day Three

Tournytt

STRÖMBERG: Jag skulle uppskatta Stensons möjligheter till fem procent

Stenson behöver förmodligen skjuta 63 slag

Martin Strömberg • 2019-08-24

Det blev en sån där märklig lördagsrond där ingen i de två sista bollarna kom loss medan massor av spelare lite längre ner i resultatlistan spelade upp sig och gick lågt.

Resultatet: Ett jämnt, packat fält där i princip de 20 främsta har chans att vinna under söndagen.

“Kul för publiken” sa Stenson.

Ja, kanske det även om jag tror att de flesta helst hade sett Stenson i sista bollen, självklart hade Stenson själv helst gått och lagt sig med en sjuslagsledning efter sommarens sista grillkväll i den tillfälliga bostaden uppe i Hills Villastad.

Som det ser ut är Stenson fortfarande den svensk som har bäst segerchans, han är tre slag bakom segerslöse sydafrikanen Erik van Rooyen och två bakom Sverigebekante Wade Ormsby, kinesen Ashun Wu, samt engelsmannen Matt Fitzpatrick.

Tre slag är ändå tre slag och jag ger inte Stenson sådär vansinnigt stora möjligheter att segla förbi alla fyra spelarna framför sig, de är ju inga blåbär direkt.

Van Rooyen har varit uppe och nosat i mängder av tävlingar och potentialen finns där. Någon gång ska ju vara den första och sydafrikanen gav ett oerhört harmoniskt intryck efter lördagens rond.

Fitzpatrick är otroligt stabil och puttar dessutom alltid bra medan Ashun Wu ofta vinner när han är med däruppe, han har faktiskt tre segrar på ET. 

Då startar Stenson och de andra svenskarna rond 4


Stenson: "Måste skjuta minst fem under"

Jag skulle uppskatta Stensons möjligheter till fem procent.

Stenson säger själv att han troligen måste skjuta minst fem under. Jag tror att han kommer att behöva dunka i en 63:a eller bättre för att vinna och det är klart att han kan göra det, det visade han ju under andraronden inte minst.

Han behöver dock börja bättre och undvika att strula till det inledningsvis som han gjort de senaste dagarna.

Och så behöver han slå i lite puttar igen.

Joakim Lagergren och Niklas Lemke är ytterligare tre slag bakom efter sin 71:a på lördagen och i deras fall krävs något utöver det vanliga för att de ska klättra hela vägen upp och knipa sin andra respektive första ET-seger. 

Men man ska inte underskatta hemmaplanen på Hills och får någon av svenskarna vittring så kan den högljudda och stora hemmapubliken faktiskt betyda ett par slag i slutänden.

Vi hoppas på en magisk söndag på Hills även om hoppet dog en smula under lördagen.


Scroll to Top