Scandinavian Invitation – Day Two

Tournytt

Kung Henrik räddade partyt

Stenson spelade drömgolf och gav arrangörerna full pott inför helgen

Martin Strömberg • 2019-08-23

Arrangörernas drömscenario slog in och de flesta vandrade nog hem från Hills med ett leende på läpparna efter fredagens rond.

Det absolut största hemmahoppet Henrik Stenson gjorde verkligen skäl för alla smickrande smeknamn, King of the North, Kung Henrik och The Swedish Viking, vad ni vill. Han spelade hur som helst stor golf under fredagen i sin 357:e Europatourstart.

Den här dagen var han hungrig, stadig och han blev het så småningom efter en småstrulig start med bogey redan på första hålet.

62 slag är Stensons lägsta rond på svensk mark, åtminstone i ET-sammanhang och hans lägsta score på 13 år.

Han gick på 62 slag första ronden av Wyndham Championship då han vann där 2017, han hade 63 slag sista ronden på Troon vilket också var åtta under par men annars får man gå tillbaka till Abu Dhabi 2006 då han gick på 62 slag vilket var tio under par, för att hitta en bättre rond än åtta under par av Stenson på ET.

Det var ju för Scandinavian Invitations del absolut bästa tänkbara tidpunkt för Stenson att hitta formen.

Stenson går under lördagen i ledarboll tillsammans med den högsta rankade spelaren i fältet, engelsmannen Matthew Fitzpatrick.

De har för övrigt sparrat varandra de första två dagarna också.

Jag tror inte att någon i Scandinavian Invitation-organisationen hade kunnat skriva ett bättre manus.

 

Stenson tvåa efter drömrond


TV: De bästa slagen från Stensons 62-rond

Som vanligt var Stenson blygsam när han talade om sina egna möjligheter inför tävlingen, ibland får han rätt och ibland fel.

Nu kommer det att bi en alldeles magisk feststämning runt Hills i helgen och redan under fredagseftermiddagen steg stämningen runt 18:e green och klubbhuset i takt med att solen faktiskt dök upp på allvar för första gången under veckans tävling.

Och den ska hålla sig kvar hela helgen, enligt prognoserna, det skadar absolut inte auran runt tävlingen.

Så om ni har möjlighet, ta er ut till Hills och njut av solsken och en riktigt högklassig golfhelg med många svenskar i bra positioner.

Joakim Lagergren är till exempel bara ett slag bakom Stenson på delad fjärdeplats och både Alexander Björk och Sebastian Söderberg är topp-20.

Senast en svensk vann var Alex Norén på PGA National 2015 och i år lever i varje fall hoppet halvvägs in.

Vi nöjer oss med det så länge.

Scroll to Top