5de36d745d64b

Stenson om Hills svårigheter

Henrik Stenson berättar om Hills svårigheter.

Text: CM Hellsten • 2019-08-21 Uppdaterad 2019-12-12

Hills debuterade på European Tour 2018. Då var Henrik Stenson upptagen med spel i USA men den här gången kommer den svenske majorvinnaren till start på anläggningen i Mölndal utanför Göteborg.
Henrik Stenson spelar rond 1 och 2 tillsammans med Marcus Kinhult och engelsmannen Matthew Fitzpatrick som vann tävlingen 2016.

Stenson: “Känns som att man är på en klassträff”


Då startar svenskarna i Scandinavian Invitation

Henrik Stenson spelade pro-am under onsdagsmorgonen och hann även med nio hål på tisdagen.
Och så blev det ett inspelsvarv tillsammans med delägaren och spelaren Johan Edfors som varit med och byggt om Hills.
Henrik Stensons spelkamrat förra veckan, Johan Edfors, berättar i senaste avsnittet av Svensk Golf Podcast om Hills tre nyckelhål. 
– Jag tjuvkikade på banan förra veckan och fick en bra koll så att man vet var man ska. Det har regnat ytterligare sedan förra veckan så banan är blöt, inget rull där ute och det går väl att vara ganska så aggressiv på sina ställen. Överlag så är det en ganska tuff bana. Vinden snurrar väldigt mycket. Det krävs sina slag och känns inte som den lättaste banan, berättade Henrik Stenson på presskonferensen inför tävlingen.

Svensk Golf Podcast: Edfors: Tre nyckelhål på Hills

Vilka delar av spelet blir viktigast på Hills?
– Det är en bana där du står ganska högt upp på många utslagsplatser och tillräckligt med vind för att göra det svårt där ute. Driva bollen från tee, gör du det har du möjlighet att träffa greenerna också. Det långa spelet är viktigt men sedan avgörs mycket på greenerna. De var inte jättesnabba men de rullar är väldigt bra och rullar… rent, det är bra rull på greenerna.
– Det är ganska många tuffa slag om du missar greenerna, det är en del upphöjda greenområden. Det känns inte som en bana där du bara behöver göra en grej bra. Vinnarscoren ifjol var runt 14, det visar att det inte bara är en massa wedgar och puttävling. Det kräver sitt spel. Med lite vind, blöta fairways som gör att det spelas längre så är detta ett bra test.

13 minuter och 20 sekunder in på Svensk Golfs livesändning kan du höra Henrik Stenson berätta mer om banan.Text: CM Hellsten • 2019-08-21
TournyttEuropean TourHenrik StensonHills Golf & Sports ClubScandinavian InvitationTournytt
Rulla till toppen