5de36d796a178

Tournytt

Guldhjältarna vill glänsa på Hills

"Vi har kapaciteten att ändå kunna slåss härute"

Martin Strömberg • 2019-08-21

Tre svenska guldhjältar från Lag-EM på Ljunghusen från tidigare i år finns på plats för veckans Scandinavian Invitation.

Albin Bergström, David Nyfjäll och Vincent Norman lever fortfarande halvt i ruset av guldet på hemmaplan när de går in i en helt ny upplevelse tillsammans med alla proffs runt Hills.
– EM-guldet var så otroligt häftigt. Det var som att allting stämde och så en Europatourtävling på det, en väldigt bra sommar helt enkelt, säger Nyfjäll.

Så sänds den svenska ET-tävlingen

Nu hamnar de tre amatörerna bredvid luttrade proffs på rangen och övningsgreen och får känna på ett eventuellt framtida proffsliv.
– Man är inte riktigt van vid det men det är jättekul att kunna stå bredvid sina förebildar och hjältar som man sett upp till. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Albin Bergström.

Och ingen av de tre amatörerna har tänkt att agera utfyllnad i fältet. De kan spela avslappnat även om det självklart blir nervöst och de tror inte att de är helt avsågade.
– Jag vill spela så bra som möjligt och jag tycker att alla vi tre har kapaciteten att kunna slåss härute, det är bara att köra, säger Vincent Norman.

 

Så här startar de tre amatörerna i rond ett på torsdag:

9.30: (1) Albin Bergström/Michael Hoey/Max Orrin

9.30: (10) David Nyfjäll/Jeff Winther/Kalle Samooja

14.20: (10) Vincent Norman/Dimitrios Papadatos/Jack Singh Brar.

Se hela intervjun med EM-guldhjältarna här:

Svensk Golf Podcast: Edfors: Tre nyckelhål på Hills


Scroll to Top