5de36e058dbeb

Tournytt

Louisa Carlbom vann Johannesberg Open

Amatörspelaren från Gräppås Golfklubbs vann Johannesberg Open under söndagen.

Erik Hallberg • 2019-08-18

Med en avslutande rond på 70 slag och totalt sex under par segrade Gräppås Golfklubbs amatör Louisa Carlbom i Johannesberg Open, tre slag före Josefine Nyqvist, AIK Golfklubb.

-Mitt spel har varit riktigt bra, jag är jättenöjd. Jag puttade väldigt bra och gjorde många up-and-downs och det lönade sig. Den här segern betyder jättemycket, jag är jätteglad. Detta var första gången jag gick i ledarboll och hade ledning, så jättekul att få testa på det. Jag har tränat så mycket och äntligen ger det resultat, säger Louisa Carlbom efter segern i Johannesberg Open.

Detta var andra gången under säsongen som proffsen på Swedish Golf Tour spelade gemensam tävling med juniorerna på Teen Tour Elite. Även vid det tidigare tillfället var det en junior som segrade. 

-Jag tycker det är skitkul att spela med några proffs och få lära sig av dem, det är jättebra, säger Louisa Carlbom om att juniorer och proffs spelar tillsammans.

Johannesberg Open, en lyckad tävling, där klubben presenterade en bana i bra skick med snabba utmanande greener vilka segrarinnan berömde i segerintervjun. 

Nästa tävling på Swedish Golf Tour damer är svenska PGA-mästerskapet, Scandic PGA Championship, på Allrum Golfklubb 29–31 augusti. Detta blir även den tredje tävlingen i Sverige under 2019 som ingår i LET Access Series.


Scroll to Top