5de36e0a00254

Tournytt

Kennegård vinnare i Åhus

Jesper Kennegård från AIK Golfklubb tog en övertygande seger när Åhus KGK ProAm 2019 avgjordes på utmanande Åhus Östra på Kristianstads Golfklubb i Åhus.

Erik Hallberg • 2019-08-18

Jesper Kennegård spelade stabilt hela veckan. Med scorer på 66-67-69 var Jesper i ledning genom hela tävlingen.

Slutscoren skrevs till åtta under par vilket betydde en segermarginal på fem slag.

-Det är skitkul, det var verkligen länge sedan jag lirade i ledarboll och detta var en viktig tävling. Det var kul att knyta ihop säcken. Jag spelade bra och stabilt, jag försökte vara snål med bogeys och det var nyckeln där ute, säger Jesper Kennegård till Swedish Golf Tour efter prisutdelningen. 

-Jag tycker att det känts rätt bra hela året och jag har legat rätt bra till vid ett flertal tillfällen efter första varvet men har då gjort ett halvdant andravarv och fallit tillbaka. Nu var det bara fokus på det mentala och försökte verkligen starta om inför varje varv och skita i var jag låg i resultatlistan. Så jag måste väl säga att jag är i form när jag vinner, det får man absolut säga, säger Jesper Kennegård om vad som var nyckeln till segern.

På delad andraplats slutade Axel Boasson från Island och danska Nicolai Buchwardt Kristiansen.

Jesper firade segern med att bila hem till Stockholm tillsammans med pappa Stefan som var hans partner i den partävling i ProAm-format som spelades parallellt med proffstävlingen vid Åhus KGK ProAm 2019. I den tävlingen slutade Kennegårds på fjärde plats medan segern togs av Adam Eineving från Chalmers Golfklubb i par med amatören Joakim Lerud.

Kennegård vinnare i Åhus
Jesper Kennegård tillsammans med pappa Stefan.

En seger ger alltid ett hopp upp på den viktiga rankingen. Jesper som i och med segern tog sin första topp-10-placering för året ligger på 17:e plats på Golfbox Nordic Golf Leauge Ranking där de fem främsta vid säsongens slut ges spelrättighet till European Challengetour 2020. 

Nästa tävling på Swedish Golf Tour för herrar är SM Match presented by Greatdays 4–7 september på Österåkers Golfklubb. 


Scroll to Top