BMW Championship – Preview Day 3

Tournytt

Tiger: ”Min kropp känns mycket bättre”

Tiger Woods drog sig ur förra veckans Northern Trust med ryggproblem. Nu är han tillbaka och kroppen känns bättre.

Jesper Johansson • 2019-08-15

Tiger Woods drog sig ur förra veckans Northern Trust efter två ronder. Anledningen var att snedbelastning i ryggen orsakade stor smärta.

När amerikanen träffade media inför veckans tävling, BMW Championship, förklarade han vad som hade hänt. Och precis som Woods nämnt tidigare gällande sina smärtor i nacken handlade det om hans stelopererade rygg.
15-faldige majorvinnaren menar att “smärtan måste ta vägen någonstans”.
– Tyvärr är det så att varje gång jag gör en liten förändring i svingen smärtar det på en ny plats på kroppen. Jag kan inte ändra så mycket då smärtan då ökar, sa Woods.
– Jag såg verkligen fram emot vad som skulle kunna hända på Liberty National. Jag hade gjort några bra förändringar i svingen men det fungerade inte när det väl var dags att tävla.

Efter att Tiger Woods drog sig ur tävlingen i New York fick han flera behandlingar för ryggen under helgen och när han väl kom till Chicago för veckans tävling parkerade han sig hos Medinahs sjukgymnast för ytterligare behandling. Än så länge har han tränat 45 minuter puttning och spelat nio hål. Det är vad han gjort innan veckans tävling.
– Jag spelade de första nio hålen i dag och gjorde det bra. Sista nio struntade jag i att spela och tränade bara på chippar och puttar. Men min kropp känns mycket bättre. Avsevärt bättre än förra fredagen, sa Woods.

Stjärnorna som riskerar att missa tourfinalen

För att ta sig vidare till finalen på East Lake nästa vecka krävs det att Tiger Woods spelar riktigt bra golf på Medinah. Eftersom alla veckans 70 spelares resultat påverkar hur mycket en spelare kan klättra är det lite oklart vad som faktiskt behövs av amerikanen – om han ska ta sig till finalen och försvara sin titel från förra året. Men PGA Tour förutspår att han behöver bli delad elva eller bättre.

– Jag försöker vinna tävlingen som alla andra. Och föhoppningsvis kan jag ta mig till East Lake där så mycket förändrades för mig förra året.
– Förhoppningsvis lyckas jag, sa Woods. 

Tiger Woods spelar de första två rundorna tillsammans med CT Pan och Billy Horschel. Trion slår ut vid 18.54, svensk tid.


Scroll to Top