148th Open Championship – Day Two

Tournytt

Mickelson hyllar kritiserade verktyget: ”Säga annat är idiotiskt”

Phil Mickelson hyllar greenböckerna – det kritiserade verktyget för att läsa greener.

Jesper Johansson • 2019-08-14

För ett antal år sedan fick proffsen på de stora tourerna och deras caddies börja använda “green books”. Ett verktyg som med små pilar visar en greens lutning.

Det här har sedan dess varit en snackis då många anser att det dels sänker speltempot då spelarna kollar i boken mer för att verifiera vad de ser med sina ögon. Böckerna har också fått kritik då de, av många, anses ta bort en del av spelets skicklighetskrav – alltså att kunna läsa en green ordentligt.

Stjärnorna som riskerar att missa tourfinalen

Men alla håller inte med om kritiken. Rickie Fowlers caddie, Joe Skovron, gav sig in i debatten och menar att de inte alls gör att spelet blir långsammare.
– Om du använder böckerna korrekt och vid rätt tillfälle kan de faktiskt snabba på spelet, sa han.

HELLSTEN: Inför gula och röda kort i golf!

Phil Mickelson gav sig under tisdagen in i debatten.
Och han håller med Skovron.
Lefty går till och med än längre i sitt uttalande.
– Green books gör att jag kan ha läst 80 procent av vad som behövs innan jag ens kommer till greenen. Alla som säger att de sänker speltempot är idioter.
– Och om man dessutom adderar alla oräkneliga timmar och dagar de sparat mig i förberedelser inför en turnering genom åren. Böckerna ger mig information av var jag kan och inte kan missa och fortfarande göra en up-and-down samtidigt som jag får information över var de bästa slagen är utan att jag behöver spela flera inspelsvarv, sa Mickelson.


Scroll to Top