GOLF: AUG 11 PGA – THE NORTHERN TRUST

Tournytt

DeChambeau backar: ”Ska göra mitt bästa för att förbättra speltempot”

Efter att ha motstått stora mängder kritik berättar nu Bryson DeChambeau att han ska förbättra sitt speltempo framöver.

Jesper Johansson • 2019-08-13

I lugnet efter stormen som skedde i helgen har Bryson DeChambeau valt att gå ut i sociala medier för att berätta att han ska försöka förbättra sig själv och sitt speltempo.

Allt började under fredagen då filmer publicerades där Bryson DeChambeau tog lång tid på sig att slå en pitch och en putt. Filmerna fick både fans och andra spelare att sparka bakut.

Det hela kulminerade i att PGA Tour i ett offentligt pressmeddelande att de ska se över speltempot.

PGA Tour ska se över reglerna gällande speltempo

Bryson DeChambeau är förstås inte den enda spelaren som är långsam på PGA Tour men fick i helgen vara ansiktet utåt för problemet. Omedelbart efteråt var han inte speciellt intresserad av att be om ursäkt. Istället menade han att det var lika mycket de andra spelarnas och caddies fel.
– Mycket handlar om caddies. Mycket handlar om att spelarna inte bryr sig om att gå snabbt. Jag spelar på ett annat sätt. Jag tar mina 40 sekunder jag är tillåten att använda. Ibland ännu mer, absolut. Kanske fem procent av gångerna. Men det är synd hur det här uppmärksammas. För det finns många långsamma spelare här ute som det inte pratas om. För mig personligen är det här en attack. Människor vet inte hur mycket de kommentarerna sårar, sa DeChambeau efteråt.

HELLSTEN: Inför gula och röda kort i golf!

Men nu backar han och ber om ursäkt. På Instagram skriver han så här:

“Långsamt spel påverkar kvalitén av spelet för både spelare och våra fans och och jag har alltid haft stor respekt för mina medspelare, Justin Thomas och Tommy Fleetwood inkluderade. Jag försöker ständigt förbättras och ska göra mitt bästa för att förbättra mitt speltempo. Golf är min passion och mitt levebröd. Det är mitt ansvar att hjälpa till att förbättra sporten och göra den mer underhållande för alla. Speltempot har varit ett problem för golfen på alla nivåer under en lång tid och jag är engagerad i arbetet att få fram en lösning, inte i att vara problemet. Jag vill vara en bra representant för spelet och PGA Tour och jag ser fram emot att jobba med touren och spelakollegor för att hitta en lösning gällande det långsamma speltempot.”

Scroll to Top