5de36ecd37a48

Tournytt

TaylorMades nya lyxjärn – prislapp: 36 000 kronor!

TaylorMade har skapat en lyxig variant av P790. Skapad i titan har man kunnat omfördela vikten och skapa en klubba som genererar höga bollhastigheter.

Jesper Johansson • 2019-08-12

TaylorMade lanserade P790-modellen för 1,5 år sedan och omedelbart blev det en succé. Järnklubborna är några av de som sålts mest i företagets historia och nu har uppföljaren presenterats.

Årets upplaga av P790 har bland annat en progressiv offset och mindre klubbhuvuden. Dessutom har de mer volfram-vikt och en sju procent tunnare träffyta.

Mer om de järnen kan du läsa här

Här är nya versionen av TaylorMade P790

Nytt till i år är också TaylorMades helt nya lyxvariant av den populära modellen. 

Syskonet till P790 heter P790 Ti och är skapade i titan, ett material vi oftast ser i drivers och woods då det är extremt lätt samtidigt som det är starkt – och dyrt. För P790 Ti är inget för golfare med en ansträngd ekonomi.

Eftersom TaylorMade har använt sig av titanium istället för rostfritt stål har man kunnat spara stora mängder vikt som TaylorMade istället använt genom en stor volfram-vikt – strategiskt placerad för att göra det lättare att få bollen upp i luften och snabbare bollhastigheter.

Precis som i tidigare P790-modellen och den här lyxmodellens syskon använder sig TaylorMade av Speed Foam inuti klubbhuvudet för att ge en bättre känsla vid bollträff.
P790 Ti är en jänrklubba med något större klubbhuvud och sula vilket gör det lättare att träffa bollen och med en fräst skåra i botten har TaylorMade också skapat en teknik som gör att träffar långt ned på klubbhuvudet genererar i höga bollhastigheter.

Pris (sju klubbor):
Stål: 33 000 kronor
Grafit: 36 000 kronor

I butik: 6 september

TaylorMades nya lyxjärn – prislapp: 36 000 kronor!
TaylorMades nya lyxjärn – prislapp: 36 000 kronor!
TaylorMades nya lyxjärn – prislapp: 36 000 kronor!

Scroll to Top