5de36f1bb2b4a

Tournytt

Annelie Sjöholm vinnare på hemmaplan

Annelie Sjöholm från Västerås Golfklubb tog hem Anna Nordqvist Västerås Open by SmartProvider.

Erik Hallberg • 2019-08-10

Annelie Sjöholm från Västerås Golfklubb lyckades avgöra Anna Nordqvist Västerås Open by SmartProvider genom en grymt stark avslutning med birdies på hål 16, 17 och 18.

-Det känns fantastisk, lite som en dröm det tar nog några dagar att smälta detta. Det känns jättestort att vinna på hemmaklubben och det stöd jag haft av publiken hela veckan har varit fantastiskt, säger Annelie Sjöholm till SGF om att segra på hemmaklubben. 

– Jag gjorde birdie på mina sista tre hål. Jag visste jag låg några slag bakom och behövde en stark avslutning så det var skönt att puttarna äntligen började trilla i, säger Annelie Sjöholm om sin avslutning. 

De två sista birdieputtarna var inte långa, de var båda runt en meter långa. Detta visar att alla delarna av Annelies spel håller hög klass även när allt står på spel och en stor hemmapublik inget hellre vill än att hon skall ta hem segern.

Annelie Sjöholm vinnare på hemmaplan
Annelie Sjöholm på hål 18. // Foto: Swedish Golf Tour

Jublet som hördes vid 18:e green när putten trillade kan ha varit det högsta någonsin på Västerås Golfklubb.

Abbekås Golfklubbs landslagsspelare Maja Stark slutade för andra året i rad tvåa på Västerås Golfklubb när LET Access Series avgjordes där.

-Det var lika kul som vanligt, jag började lite knackigt och fick inte i några puttar men gjorde inte så många misstag. En onödig blev bogey efter ett dåligt läge i en bunker, men stabilt spel tycker jag, säger Maja Stark efter prisutdelningen.

Annelie Sjöholm vinnare på hemmaplan
Maja Stark på hål 18. // Foto: Swedish Golf Tour

Nästa tävling på Swedish Golf Tour damer är den andra för året som samarrangeras med SGF Juniortävlingar. Denna gång är det Johannesberg Open som avgörs 16–18 augusti.


Scroll to Top