147th Open Championship – Final Round

Tournytt

TV: McIlroys attack mot kollegan

Matt Kuchars caddie-debacle under säsongen är ännu inte glömt. Det fick han höra under en priscermoni tidigare i veckan.

Text: Jesper Johansson • 2019-08-07

Matt Kuchar har haft ett av sina absolut bästa år någonsin på touren.
41-åringen från Florida har under säsongen vunnit vid två tillfällen. I november 2018 vann han Mayakoba Classic i Mexiko och i januari vann han Sony Open på Hawaii.

Totalt har han spelat in 2 313 poäng i FedExCup vilket gör honom till tourens tredje bästa under grundsäsongen 18-19.

Men det är inte hans fina golf som golfsupportrar minns. Nej, istället är det något som skedde efter hans seger i Mexiko.
Matt Kuchar spelade den veckan med en lokal caddie och betalade inte ut de tio procent av prischecken som är standard vid en seger. På grund av detta kritiserades amerikanen och till slut var han tvungen att offentligt meddela att han sökt upp caddien och höjt arvodet för hans arbete på Mayakoba Golf & Country club.

Vikarierande caddien arg på Kuchar: ”Rätt ska vara rätt”


Kuchar: "Jag skäms"

Det här är något supportrar och medspelare sent lär glömma.
Under en ceremoni där 10 miljoner dollar skulle delas ut till de tio bästa spelarna på PGA Tour under grundsäsongen berättade Matt Kuchar att han blev snuvad på 300 000 dollar, 2,9 miljoner kronor, av Rory McIlroy som hade två (!) fler poäng i FedExCup.

Rory McIlroy svarade då snabbt:
– Och vi vet ju alla hur viktigt det är med pengar för honom, och syftade på Matt Kuchar och händelsen med caddien från Mexiko.

Alla spelare började därefter skratta.
Även Matt Kuchar.
Så känslan är att han inte tog den skojiga attacken allt för hårt. Att han också fick 1 200 000 dollar, 11,5 miljoner kronor, bör också läka eventuella sår.

Världsettan tjänade 28,9 miljoner – utan att spela!Text: Jesper Johansson • 2019-08-07
Tournytt19:e håletMatt KucharPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top