Barracuda Championship – Round One

Tournytt

Ny drömrond av Lingmerth

Leder i Reno efter nio birdies

Martin Strömberg • 2019-07-26

Förra veckan i Barbasol Championship åkte David Lingmerth ut efter halva tävlingen trots att han gick på 63 slag andra ronden.

Igår gjorde han det igen, på Montreux G&CC.

Lingmerth leder Barracuda Championship efter första ronden då han ännu en gång gick på 63 slag och samlade ihop 18 poäng i det lite annorlunda formatet.

– Det känns som att jag svingar bra just nu och om jag kan fortsätta att ge mig själv bra chanser så kan det bli några roliga dagar, sa Lingmerth efter ronden.

Svensken slutade på 229:e plats på FedEx-listan ifjol och blev av med sina spelrättigheter på PGA-touren. Därför spelar han de PGA Tour-tävlingar han kommer med i och fyller på med Korn Ferry-tävlingar övriga veckor.

– Det är klart att det varit lite tufft en period då man får arbeta sig tillbaks. Men jag ser det inte riktigt så, jag försöker bara att förbättra mig och hålla mig till processen. Ett slag i taget och det som händer, händer.

Montreux G&CC ligger utmed kanten av Sierra Nevada på cirka 1 700 meters höjd vilket innebär att bollen går längre och att det är lite jobbigare att andas.

– Fysiken spelar helt klart roll här men golf är i första hand mentalt och jag försöker bara att hålla mig avslappnad, berättade Lingmerth.

Svenskens ledning är fem poäng i ett poängbogey-format där birdies ger 2 poäng, eagles fem och albatross åtta.

Närmaste spelare ligger på 13 poäng när spelet avbröts på grund av risk för åska under kvällen.

Ytterligare två svenskar finns i startfältet i Reno. Jonas Blixt är delad 68 med 3 inspelade poäng och 3 hål kvar att spela medan Daniel Chopra har minus 5 poäng efter första ronden och är på 126:e plats.

Klicka på bilden nedan för att komma till leaderboard.

 

Ny drömrond av Lingmerth

Gick nio under par – missade ändå kvalgränsen

Scroll to Top