Memorial Tournament X

Tournytt

Nicklaus sågar nya majorschemat

Legendaren: "För tätt mellan stortävlingarna"

Martin Strömberg • 2019-07-23

Efter att man flyttat US PGA Championship från augusti till maj spelas nu alla fyra herrmajors mellan april och mitten av juli.

Det nya schemat har tidigare kritiserats av engelsmannen Justin Rose och nu kliver en av golfens absolut största också in i debatten.

Den 18-faldiga majorsegraren Jack Nicklaus tycker att man borde fundera över hur man placerar majors på schemat.

I en intervju med BBC Radio 5 Live ger han sin syn på årets majorschema:

– Dels ligger de stora tävlingarna för tätt. Om du har problem med en skada eller dålig form så hinner du inte återhämta dig eller träna. Sedan blir ju en annan effekt att spelarna inte spelar tävlingarna som ligger mellan majors och det är heller inte bra för tourerna. Jag vet att pengarna styr men man får aldrig förlora respekten för majors och spelets historia.

Han tror också att det nya schemat kommer att göra det svårare för Woods att nå Nicklaus 18 majorsegrar. Woods har 15.

– Jag tror att det kommer att vara svårare för honom, om han inte är helt frisk i kroppen.

Nicklaus säger också att han tror att Tiger har haft problem med ryggen efter US Open och att han inte tror att Tiger själv ville åka till Royal Portrush i det skicket han var.

– Man åker inte oförberedd till årets sista major, det är inte Tigers sätt att vara. Så han måste haft ont och därför inte kunnat förbereda sig ordentligt. Det viktiga är att han blir frisk och mår bra, då kommer golfen att ordna sig därefter.

Scroll to Top