148th Open Championship – Day Two

Tournytt

Westwood med i toppen – trivs med flickvännen på bagen

Lee Westwood är efter två rundor i en strålande position i The Open. En av anledningarna kan vara hans flickvän och caddie.

Text: Jesper Johansson • 2019-07-19
Westwood med i toppen – trivs med flickvännen på bagen

Lee Westwood har haft en enastående karriär. 46-årige engelsmannen har 43 professionella segrar och var en tid rankad etta i världen. Men en sak saknar han. En majorseger.

Efter 36 hål är Lee Westwood sju under par och delar därför i skrivande stund tredjeplatsen i på Royal Portrush. En av anledningarna till att hann möjligtvis är på väg mot sin första majorseger beror på hans caddie. Sedan en tid tillbaka använder Westwood sin flickvän Helen Storey som assistans på golfbanan.

TV: Kolla in Westwoods monsterputt

Duon har hittills knatat runt på 68 och 67 slag för att totalt var –7.
– Jag är 46 år gammal och kan fortfarande tävla med de här unga grabbarna. Så det är absolut ingen press på mig. Jag är bara ute här och har kul, sa han efter fredagsronden.

Trots att Westwood aldrig vunnit en major har han vid flera tillfällen varit nära. Faktum är att han varit topp-3 vid nio tillfällen men aldrig tagit sig hela vägen. Nu med sin flickvän på bagen är han möjligtvis på väg mot en efterlängtad seger.
– Hon vet inte så mycket om golf, men hon vet mycket om mig och hur jag tänker. Hon ser till att jag är på gott humör och fokuserar på de rätta sakerna vid rätt tillfälle. Att vara caddie handlar om mer än att bära en bag och berätta vilket håll det blåser ifrån, sa Westwood om Helen Storey.
– Jag tar själv ut avstånden, väljer klubba och allt sånt. Det är mitt ansvar.Text: Jesper Johansson • 2019-07-19
TournyttLee WestwoodRoyal PortrushThe OpenTournytt
Scroll to Top