5de371d6656b9

Tournytt

Engström tvekar aldrig över Lag-SM

"Det är datum jag skriver upp i kalendern"

Martin Strömberg • 2019-07-19

Till vardags på Ladies European Tour.

Men när det är dags för Lag-SM så är det mycket som ska till för att Ringenäs Julia Engström inte ska vara med.

– Det är en så himla kul vecka och det är en vecka som jag skriver upp i kalendern, berättar Engström.

Som vilade under fredagens spel på grund av en dålig rygg men under lördagen hoppas hon vara tillbaks på banan igen för att hjälpa sitt Ringenäs.

När vi summerar dagen kan vi konstatera att Hills damer fortfarande är i ledning, och har utökat den till 14 slag till tvåan AIK Golf och 15 slag till trean Ljunghusen. Ny fyra är Ringenäs, sex slag efter Ljunghusen och bronsplatsen.

Ingrid Lindblad, nybliven EM-guldmedaljör i lag, gjorde dagens rond i fyrboll och gick på 63 slag (-8) tillsammans med Tindra Tyrsing på Donald Steel Course. Beatrice Wallin hade också en bra dag: På par i foursome med Ester Fägersten och sex under (65) i fyrboll med Amanda Linnér.

 

Hills coach Daniel Grestam säger så här inför de avslutande fyra singlarna på lördagen:

– Mycket kan så klart hända. Vår enda uppgift i morgon, lördag, är att fokusera på det vi själva ska göra. Det hjälper att vi har varit i det här läget förut och vet hur vi ska hantera det.

På herrsidan är Upsala i fortsatt ledning, men upplänningarna jagas av ett koppel klubbar, däribland Landeryd och Karlstad, åtta slag efter, och Gävle, nio slag efter. Ordningen kan ändra sig snabbt under finaldagen på utslagsgivande Masters Course – speciellt om det börjar blåsa. Vinden har varit ganska beskedlig under Lag-SM hittills.

Nyblivne EM-guldmedaljören i lag, David Nyfjäll, Upsala GK, slog till med 62 slag på Donald Steel Course under torsdagens singel och följde upp med en stabil och en fantastisk rond under fredagen. Först i foursome med Lag-SM-debutanten Gustav Liljedahl, 71 slag (-2), och sedan i fyrboll med Tim Holmberg – Upsalas andre Lag-SM-debutant: 64 slag (-9). Duon gjorde nio raka birdies från hål åtta till hål 16 – varav David Nyfjäll stod för sju av dem i rad!

Nyfjälls bidrag till Upsalas ledning är förstås stort, men faktum är att hela laget spelar stabilt – även debutanterna Gustav Liljedahl och Tim Holmberg.

Lag-SM avslutas med fyra singlar på lördagen då svenska mästarna i lag, damer och herrar, ska koras.

Leaderboard, lag-SM, damer

Leaderboard, lag-SM, herrar

Scroll to Top