148th Open Championship – Day One

Tournytt

McIlroys kollaps inför hemmafansen

"Jag skulle vilja slå till mig själv"

Martin Strömberg • 2019-07-18
McIlroys kollaps inför hemmafansen

Han var favorit hos alla spelbolag och hade satt banrekord på Royal Portrush som 16-åring.

Men när drömtävlingen kom till banan som han känner så väl så låste sig allt för den 30-åriga nordirländaren under första ronden av The Open.

– Jag skulle vilja slå till mig själv. Jag var ganska nervös på första tee och slog ett dåligt slag och sedan gjorde jag några dumma misstag efter det, sa en mycket besviken McIlroy efter sin rond som slutade på 79 slag (+8).

Och nu kommer det att krävas en superrond andra dagen för att Rory McIlroy överhuvudtaget ska få spela alla fyra ronderna.

Jublet visste knappt några gränser när McIlroy klev upp på första tee men det förvandlades till ett besviket sorl när hemmasonens järntrea letade sig förbi outpinnarna till vänster på inledningshålet.

Ett plikt direkt och när han slog sitt tredjeslag så höll det sig på rätt sida med smal marginal men det innebar inte att McIlroys bekymmer var över. Hans nästa slag la sig ospelbart och efter dopp, pitch och två puttar var kvadrupelbogeyn ett faktum.

– Jag kämpade mig tillbaks hyfsat under mitten av ronden men sedan avslutade jag dåligt. Varenda dag då man går sju över par på första och sista hålet ihop är en tuff dag.

En bogey till på tredje hålet följdes förvisso av två birdies första nio. Men på vägen hem kom en fullständigt galen fyrputt på det 16:e hålet för dubbelbogey och sedan en uppgiven trippelbogey på sista hålet efter ännu en missad drive.

Mardrömsronden innebär att den allra största favoriten har mikroskopiska möjligheter att ta hem segern.

– Målsättningen nu är att få spela i helgen och ska jag lyckas med det så måste jag träffa fler fairways. Det går att göra många birdies på den här banan om man håller sig på banan.

 


Scroll to Top