5de3721b7bcbf

Tournytt

Stensons tränare till hård attack mot stjärnskottet

"Han borde stängas av"

Text: Martin Strömberg • 2019-07-17 Uppdaterad 2019-12-12
Stensons tränare till hård attack mot stjärnskottet

Lagom till starten av The Open på Royal Portrush i Nordirland har ett brittiskt golfbråk blossat upp.

En av världens mest respekterade tränare, engelsmannen Pete Cowen, går i en intervju i the Times till hårt angrepp mot landsmannen Matt Wallace, rankad 23:a i världen efter att ha slagit igenom stort på Europatouren med tre segrar förra året.

Orsaken är 29-åriga Wallaces heta temperament och olämpliga uppförande på banan vid ett par tillfällen den senaste tiden.

Under British Masters, då han slutade delad tvåa efter svenske Marcus Kinhult, slog han puttern i green på det 72:a hålet och visade inte mycket hänsyn eller respekt för vare sig medspelare eller publik.

– Han borde stängas av. Det är en form av fusk eftersom du stör dina medspelare med ditt beteende, tycker Cowen.

Under BMW International skällde Wallace ut sin caddie Dave McNeilly efter noter efter att ha slagit utslaget på det 72:a hålet i vattnet.

Tevebilderna och mikrofonerna talade sitt tydliga språk och caddien fick bära hundhuvudet för Wallaces egen grova miss.

– McNeilly borde bara ha lämnat bagen. Själv skulle jag ha kastat den i sjön, säger Cowen.

Som tycker att touren borde straffa Wallace för att visa att man inte tolererar den typen av uppförande.

– Han är en komplett idiot och Europetouren borde göra något åt det.

Wallaces välkände agent, Chubby Chandler, försvarar sin klient och tycker att Cowens uttalanden kommer olägligt, dagen innan Wallace ska inleda The Open tillsammans med självaste Tiger Woods.

– Matt är medveten om sina problem och arbetar för att komma tillrätta med sitt temperament tillsammans med en idrottspsykolog. Han är en bra kille och han har inte slagit sönder skyltar eller förolämpat funktionärer som vissa andra spelare så att kräva att han ska stängas av är löjeväckande. 

Chandler passar också på att ge Cowen, som bland annat tränar Henrik Stenson, Thomas Pieters och Gary Woodland, en liten personlig känga.

– Jag minns en spelare på 70-talet som var känd för sina ramsor på banan och för att knäcka klubbor. Hans namn var Pete Cowen.


Text: Martin Strömberg • 2019-07-17
TournyttHenrik StensonMatt WallacePete CowenTournytt
Scroll to Top