5de37219c4c98

Tournytt

Hills och Landeryd tog kommandot i Lag-SM

Leder efter första dagen på Barsebäck

Martin Strömberg • 2019-07-17

Hills damer kopplade greppet redan på morgonen när Beatrice Wallin, nybliven EM-guldmedaljör i lag, i par med Amanda Linnér gick runt på 71 slag, två under par, på Barsebäcks Masters-bana. 

När Linda Wessberg i par med Sofie Bringner slog till med 65 slag, åtta under par, i en av de två fyrbollarna på eftermiddagen ryckte göteborgskorna.

Närmast efter Hills jagar Ljunghusen med 288 slag. Fyrbollen med Desireé Andersson och Kajsa Arwefjäll såg till att Ljunghusen höll nästan jämna steg med Hills: De noterades för 67 slag, sex under par. I foursome slår spelarna vartannat slag, i fyrboll spelar de på varsin boll varav det bästa resultatet på hålet räknas.

Trea efter första dagen i damernas Lag-SM är Sölvesborg som har ett rutinerat lag med bland andra syskonparen Emma och Sarah Nilsson samt Elin och Maria Ohlsson. Sölvesborg har 292 slag och därmed nio slag upp till förstaplatsen.

På herrsidan har Landeryds GK gått upp i topp med 257 slag, 27 under par på Donald Steel Course. Tvåa är Upsala och Gävle, fem slag efter. Båda med nyblivna EM-medaljörer i laget: David Nyfjäll i Upsala och Pontus Nyholm i Gävle.

Förra årets segrare AIK spelade upp sig under eftermiddagen och slutade delad sjua med 268 slag, elva slag efter ledande Landeryd.

– Vi började med den svårare delen av banan och visste att vi hade den något lättare kvar, och att resultaten skulle förbättras. Det känns bra inför fortsättningen, säger Karsten Landin, AIK:s coach.

Landeryd tog guld 2016, slutade åtta 2017 och fick bronspeng runt halsen förra året. Därför var det ingen högoddsare att östgötarna skulle vara med däruppe även i år.

När fyrbollarna är tio (Jesper Sandborg/Johannes Axell) respektive elva under (Henric Sturehed/Gabriel Axell), är det inte lätt för konkurrenterna att hänga med.

Scroll to Top