Nationwide Tour Players Cup – Round Two

Tournytt

Caddie gick på 202 slag i kvaltävling

Diskades efter ronden på grund av olämpligt uppträdande

Martin Strömberg • 2019-07-17

Det var under måndagseftermiddagen som Korn Ferry Tour-spelaren Justin Hueber la ut en tweet på ett scorekort från ett av kvalen till US Amateur som spelades i helgen på Mayacoo Lakes CC i West Palm Beach.

Han hade maskerat namnet men enligt Golf Digest var spelaren Trey Bilardello, en professionell caddie som senast gick åt PGA Tour-spelaren Matt Every under 2019. Han har också jobbat för LPGA-spelaren Moriya Jutanugarn.

Bilardello är noterad för ett handicap på 2,2 och spelar diverse mindre tävlingar och en titt på hans resultat visar att han normalt sett brukar ligga mellan 75 och 80.

Bilardellos score under kvalet fick därför många att höja på ögonbrynen, 202 slag, och det efter att ha inlett med två par och avslutat med ytterligare ett.

Senare meddelade Florida Golf Association att Bilardello blivit diskvalificerad under regel 1.2 för olämpligt uppträdande och brist på respekt för spelet.

Enligt flera källor till Golf Digest hade Bilardello på det tredje hålet börjat att avsiktligt missa slag, framförallt runt greenerna, av oklar anledning. Han hade också spelat extremt långsamt så att flera bollar tvingades vänta bakom Bilardellos boll.

– Han diskvalificerades på grund av att han visade brist på respekt för sina medspelare och för att han avsiktligt missade slag för att få en högre score, berättar Beth Major, kommunikationsansvarig på USGA för Golf Digest.

Enligt Golf Digest, som har tittat på Bilardellos tävlingshistoria, har han två raka DNF = Did Not Finish, i Minor League och är dessutom avstängd för olämpligt uppträdande på MLGT (Minor League Golf Tour).

Sajten har sökt Bilardello utan framgång.

 

Scroll to Top