5de372309987f

Tournytt

Lag-SM istället för The Open för Kinhult

Och Niclas Fasth coachar Hills.

Text: Martin Strömberg • 2019-07-16

Marcus Kinhult hade naturligtvis hoppats på en plats i The Open på Royal Portrush.

Men istället blev det Lag-SM på Barsebäck.

Lag-SM är något av en institution för många av de nuvarande Europatourspelarna och allihop har starka minnen från veckan då de får representera sin klubb och umgås med lagkompisar och spela som ett lag.

– En höjdpunkt, tycker jag. Jag har varit med på alla seriespel utom förra året, sedan 2004 då jag var med som maskot första gången, berättar Marcus Kinhult inför årets upplaga på Barsebäck.

Efter en magisk vecka på Ljunghusen med Sveriges första herrguld i lag-EM sedan 1961 är landslagets Albin Bergström (Ljunghusens GK), Pontus Nyholm (Gävle GK), David Nyfjäll (Upsala GK), Vincent Norrman (Haninge GK), Ludvig Åberg (Eslövs GK) och Christoffer Pålsson (Vasatorps GK) på plats för att slåss om medaljerna även i lag-SM, presenterat av Kontorab.

– Jag tror inte att jag har lyckats ta in ännu att vi har tagit EM-guldet. Det är så stort. Det är flera väldigt bra generationer före oss som inte vunnit, och så vinner vi – och på hemmaplan, dessutom, säger Ludvig Åberg om lördagens seger över England i EM-finalen.

– Men jag tror inte det blir några problem att ladda om. Det första året vi är uppe med Eslöv i Lag-SM och det brukar vara en av de roligaste veckorna på året, att få spela i lag med sina klubbkamrater, säger Ludvig Åberg.

 

 

Även Sveriges damer tog EM-guld och försvarade sitt guld från 2018. Tre av guldhjältarna från damlandslaget är på plats på Barsebäck för att spela för sina klubbfärger: Beatrice Wallin (Hills GK), Sara Kjellker (Ljunghusens GK) och Ingrid Lindblad (Ringenäs GK). Wallins Hills GK har vunnit två år i rad och siktar på en trippel.

– Jag ser fram emot en fantastisk vecka med grymma lagkompisar i en lika grym klubb – och att vara med i toppen. Vi har alla spelat bra under våren. Lag-SM är speciellt eftersom det händer mycket även utanför banan, säger Beatrice Wallin.

– Vi var jättetaggade för att försvara EM-guldet och spelade bra hela veckan. Det var skönt att gå ut i singlarna på eftermiddagen efter två foursome-segrar på förmiddagen. Min och Fridas (Kinhult) match var jämn, vi ledde inte förrän på slutet, säger Beatrice Wallin om lördagens EM-final mot Spanien.

Andra profiler som kommer till Skåne och Barsebäck för att spela för sina klubblag är bland andra europatoursegrarna Marcus Kinhult, Skaftö GK och Michael Jonzon, Karlstad GK, damproffsen Julia Engström, Ringenäs och My Leander, AIK samt tre av bronsmedaljörerna från pojk-EM: Algot Kleen, Skaftö, Rasmus Hjelm, Ljunghusen och David Lundgren, Vasatorp.

Niclas Fasth med fem segrar på Europatouren på meritlistan coachar Hills och han berättar om sitt arbete i intervjun här nedan.


Text: Martin Strömberg • 2019-07-16
TournyttMarcus KinhultMichael JonzonNiclas FasthTournytt
Scroll to Top