Aberdeen Standard Investments Scottish Open – Previews

Tournytt

Kuchar efter tuffa läxan

"Har lärt mig att vara mer generös"

Text: Martin Strömberg • 2019-07-12

Det har varit ett kluvet år för amerikanen Matt Kuchar.

Samtidigt som han är på väg mot ett av sina bästa år någonsin på banan, har han varit inblandad i incidenter som gett Kuchars rykte som Mr Nice Guy en rejäl tilltufsning.

– Man lär sig mer av tuffa perioder än man gör när man vinner segrar på golfbanan, berättade Kuchar i en intervju inför Scottish Open.

Efter sin seger i Mayakoba Classic framkom det att Kuchar gav sin sin caddie en lön som motsvarande en mycket liten del av vad en caddie normalt får efter en seger. 

Under WGC Match Play hamnade han i en konstig regelsituation om en skänkt putt under matchen mot spanjoren Sergio Garcia, där visserligen Garcia var den som uppförde sig mest konstigt, och under Memorial fångade kamerorna Kuchar under en märklig diskussion med en domare där Kuchar menade att hans boll skapat ett andra nedslagsmärke under ett gammalt och därför ville ha fri dropp.

Från att aldrig hamna i rampljuset för något annat än själva spelet blev Kuchar plötsligt måltavla som snåljåp, oartig medspelare och kollega samt en som ville tänja på reglerna, samtidigt.

– Det har varit ett tufft år på det sättet. Jag använder inte sociala medier så jag har inte sett så mycket själv men jag får ju reda på av vänner ungefär vad som sagts. Och bara det att min farmor ringde upp mig och frågade om saker som folk sa stämde var jobbigt, berättade Kuchar inför Scottish Open.

Kuchar berättar också att han fick stöd från kollegan Phil Mickelson när det blåste som värst.

– Han stöttade mig och sa att han varit med om mycket värre och om jag bara fortsätter att vara mig själv så kommer allt att gå över.

Men Kuchar försöker inte att skylla ifrån sig på andra utan medger att alla händelser fått honom att utvärdera sig själv och hur han ska vara mot sin omgivning.

Särskilt efter incidenten med caddien Carlos Ortiz efter segern i Mexiko.

– Det lärde mig att försöka vara mer generös genomgående i livet och det finns så många sätt att dela med sig mer. 

Matt Kuchar spelar den här veckan på The Renaissance Club utanför Edinburgh och amerikanen delar ledningen efter första ronden på åtta under par.


Text: Martin Strömberg • 2019-07-12
TournyttEuropean TourMatt KucharPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top