Tournytt

EM–herrarna klara för semifinal

Nu väntar prestigemöte mot grannarna

Martin Strömberg • 2019-07-11

Det svenska herrlandslaget i golf gjorde samma sak som de svenska fotbollsdamerna för snart två veckor sedan: Besegrade Tyskland i kvartsfinalen, dock i lag-EM den här gången. Nu väntar ett derby mot Danmark i semifinalen i morgon, fredag.

Efter två dagars slagspel placerade sig Sverige fyra och fick möta femman Tyskland i kvartsfinalen på Ljunghusens Golfklubb. Något coach Jonnie Eriksson kommenterade med att “de tyska spelarna är trevliga utanför banan och tuffa på banan.”

 

EM–herrarna klara för semifinal
Firma Norrman och Nyfjäll gjorde vad som krävdes mot Tyskland // Foto: Ulf Nilsson

Och tufft blev det. Båda förmidagens foursome-matcher gick till särspel, och i båda matcherna segrade Sverige. Ludvig Åberg och hemmaspelaren Albin Bergström behövde inte ens håla ut. Det tyska utslaget hamnade i den låga, täta ljungen som omger de flesta av hålen. Trots ett stort uppbåd åskådare som hjälpte till att leta, hittades aldrig tyskarnas boll.

– Det var en tät match, de hade övertag och satte en lång putt på sjuttonde, men vi kontrade med en birdie på artonde och tog det till särspel, sade Albin Bergström och Ludvig Åberg fyllde i:

– Tyskarna är vinnarskallar, men det är vi också. Vi är inte rädda för att spela bra golf!

Intervju med Pontus Nyholm. Foto: Ebba Björnberg.

Under eftermiddagens singlar gällde det för svenskarna att komma först till fyra segrar. Pontus Nyholm vände och vann sin match. När Albin Bergström sedan gjorde processen kort med Matthias Schmid, 6/4, var saken klar.

– Nyckeln till segern var att vi vann de två foursome-matcherna i morse på nittonde hålet, efter att ha varit ned i båda. Det satte press på tyskarna, speciellt som de kom under direkt i ett par av singlarna, säger Jonnie Eriksson, coach för det svenska laget som nu ser fram emot semifinalen mot Danmark, som lite oväntat besegrade Irland – ganska överlägsen etta i slagspelskvalet.

– Det är alltid jämnt mellan oss och Danmark. Jag kan faktiskt inte komma på något som skiljer oss åt. Det är en fifty-fifty-match, precis som mot Tyskland. Det som talar för danskarna är att de kommer in med massor av energi efter segern över Irland. Det som talar för oss är att vi har vilat spelare och att alla är pigga och fräscha.

Följ scorerna här:

Scroll to Top