5de37304c9b78

Tournytt

EM-herrarna fyra efter slagspelet

Ställs mot Tyskland i kvartsfinalen

Martin Strömberg • 2019-07-10

Sverige har tagit sig till A-slutspel i lag-EM i golf herrar på Ljunghusens Golfklubb i Skåne. Under torsdagen ställs Sverige mot Tyskland – och nu börjar jakten på medaljerna på allvar.

Sverige låg delad trea efter första dagens slagspel, tillsammans med Skottland, två slag efter England och Irland som var i delad ledning. Ett slagspel vars syfte är att positionera lagen inför det stundande slutspelet: A-slutspel för de åtta första som kämpar om medaljerna, B-slutspel för de åtta sista nationerna som kämpar för att undvika nedflyttning (tre sista).

De svenska herrarna spelade stabilt under onsdagen men tappade ändå mark till Irland, England och Skottland som visade hur golf ska spelas i stark vind. Exempelvis gick Euan Walker, Skottland, runt på 65 slag, sju under par, och Irlands Conor Purcell på 68. Sverige slutade fyra i slagspelet, 13 slag efter segraren Irland.

Intervju med Euan Walker. Foto: Ebba Björnberg. 

 

Hemmaspelaren Albin Bergström var bäst bland svenskarna, 70 slag (-2). Han var ganska nöjd där han stod och gav intervju med en svensk flagga vajandes sträckt i vinden i bakgrunden.

– Jag började sådär med ett par bogeys, men kom igång bra och avslutade med två birdies. Jag är ganska van vid vinden, vet hur hålen ser ut och var man kan missa, så en liten fördel har jag nog av att lag-EM går på min hemmabana.

Efter två dagars slagspel går nu lag-EM över i matchspel, två foursome och fem singlar. Albin Bergström ger det svenska laget ganska bra chanser att gå långt – och kanske till och med hela vägen.

– Allt kan hända i matchspel, det är bara att hålla sig till sitt eget spel, så får vi se vad som händer.

Intervju med Albin Bergström. Foto: Ebba Björnberg. 

Sverige ställs mot Tyskland. Seger där och blågult går vidare till semifinal på fredag. Seger där och det är match om guldet på lördag. Förlust och det blir precis som Sveriges fotbollslandslag damer – match om bronsmedaljerna – också på lördag.

– Vi har slagit bollen bra i dag, även om vi hade lite fler bogeys och dubbelbogeys än i går. Vi behöver vässa puttningen – att bestämma oss för hur vi vill slå bollen i blåsten, tro på det och göra det oavsett hur vinden skiftar, säger Sveriges coach Jonnie Eriksson och ser fram emot mötet med Tyskland:

– De tyska spelarna är trevliga utanför banan och tuffa på banan. Dessutom har de många ledare med sig – en i varje boll – så en stor, svensk publik de avslutande dagarna skulle inte skada…

Det svenska laget består av:

David Nyfjäll, 20 år, Upsala Golfklubb (73 slag på onsdagen)

Albin Bergström, 20 år, Ljunghusens Golfklubb (70)

Ludvig Åberg, 19 år, Eslövs Golfklubb (72)

Christoffer Pålsson, 21 år, Vasatorps Golfklubb (73)

Pontus Nyholm, 21 år, Gävle Golfklubb (73)

Vincent Norrman, 21 år, Haninge Golfklubb (73)

Alla sex pluggar till vardags på college i USA.

Leaderboard:

Scroll to Top