5de3731937bd2

Tournytt

Här är Scotty Camerons “nya” putter

I augusti kan du köpa en klassisk Scotty Cameron-putter i ny tappning. Modellen Te I3 har blivit T22.

Jesper Johansson • 2019-07-09

I april 1997 skrev Tiger Woods golfhistoria. Amerikanen vann The Masters med tolv slags marginal ned till Tom Kite och omfamnade sin far, Earl, vid den 18:e greenen.

Se avslutningsronden här:

Den som tittar lite extra noga kan se att Tiger Woods använde sig av en Titleist Scotty Cameron Te I3-putter.

Den klassiska modellen är skapad i svart stål med en insert av Terylium och på baksidan finns ett klassiskt mönster med vita prickar kallat “domino”.

Modellen har länge varit en högt värderad putter på andrahandsmarknaden och nu, 22 år senare, kommer en uppdaterad version av majorvinnande puttern.

Här är Scotty Camerons

Den “nya” puttern heter T22 och kommer i en begränsad utgåva bestående av tre modeller; T22 Newport, T22 Newport 2 och T22 Fastback 1,5. Enligt Titleist ska den nya versionen av puttern ha samma känsla om orginalet men har gjorts om “för att möta kraven från dagens golfare”.

I nya puttermodellen används ett uppdaterat Teryllium-inlägg med förbättrad vibrationsdämpning. Det ursprungliga elastomaterialet har kombinerats med ett högteknologiskt membran. Puttern är skapad i 303 rostfritt stål.
I övrigt är topplinjen uppdaterad och något tunnare än orginalet. Och den mattsvarta färgen har bättre hållbarhet. Dessutom kan man i Scotty Camerons T22-putters justera vikterna i sulan för att få en putter som passar varje spelares puttrörelse. 

I butik: 16 augusti 2019
Rekommenderat pris: 6 000 kronor


Scroll to Top