3M Open – Fiknal Round

LISTA: Wolffs makalösa tre månader

Få golfspelare har haft mer händelserika tre månader än Matthew Wolff. Här är en lista över allt han lyckats åstadkomma under det senaste kvartalet!

Text: Jesper Johansson • 2019-07-08 Uppdaterad 2019-12-12

Matthew Wolff vann 3M Open och lyckades därmed säkra spel på PGA Tour framöver.
Men det är det sista av en lång rad framgångar som amerikanen haft de senaste månaderna. Kyle Porter, journalist på amerikanska CBS, skriver i en tweet om alla framgångar. 

Framgångarna kan du läsa om här: 

LISTA: Wolffs makalösa tre månader
Matthew Wolff må ha vunnit för första gången på PGA Tour. Men att lyfta pokaler är han van vid. //Foto: Getty images

1. Vann NCAA med fem slags marginal

NCAA är det officiella college-mästerskapet. Matthew Wolff lyckades vinna efter en imponerande avslutning. Bara två tidigare spelare har lyckats vinna NCAA:s individuella mästerskap för att sedan gå ut och vinna på PGA Tour. De två är Ben Crenshaw och … Tiger Woods.

2. Lägsta snittscore i Oklahoma State University-historien

Jaha, är det här imponerande? Ja. Det är väldigt imponerande. Under den senaste säsongen snittade han 68,69 slag, vilket är bättre än spelare som Charles Howell, Rickie Fowler, Hunter Mahan, Alex Norén och Peter Uihlein. Under sitt sista collegeår lyckades Wolff vinna vid tre tillfällen och tog totalt sex segrar, vilket är dubbelt så många gånger som någon spelare vunnit på skolan under en tvåårs-period. Endast Charles Howell III har fler rundor på 60-talet i OSU:s historia. Han gjorde det 42 gånger, Wolff 39. En liten grej bara – Howell gick två år till i college…

3. Vann av Haskins Award

Priset delas ut till bästa spelaren på college under året. En skön liten bonus…

4. Fyllde 20 år

14 april 1999 föddes Matthew Wolff i Kalifornien. Han har alltså ganska många år kvar av sin karriär, som precis börjat. 

5. Blev proffs

I och med sin start i Travelers Championship valde Matthew Wolff att stå på egna ben och bli en professionell spelare. Där blev det en klarad cut, men inte mycket mer.

6. Skrev avtal med TaylorMade och Nike

För många spelare tar det lång tid innan man får skriva lukrativa avtal med sponsorer. För Matthew Wolff tog det bara ett par dagar innan han spelade med ny utrustning och nya kläder. Varken Wolff eller sponsorerna lär vara missnöjda så här under inledningen.

LISTA: Wolffs makalösa tre månader
Wolff med pokalen. //Getty images

7. Vann på PGA Tour

I sin tredje start på den amerikanska touren fick Matthew Wolff lyfta pokalen. I Minnesota lyckades han vinna efter att ha satt en eagleputt från fringen. Imponerande. 

8. Blev miljonär

Från att inte tjänat några pengar på sin golf till att vara mångmiljonär. Matthew Wolff vann 10,9 miljoner kronor under söndagen. 

9. Säkrat fortsatt spel på PGA Tour

I och med segern har Matthew Wolff vinnarkategori på PGA Tour framöver och behöver därför inte kämpa in i det sista för att fixa ett kort till kommande säsong. Istället kan han nu, efter segern, titta uppåt på FedExCup-rankingen och försöka ta sig in i slutspelet.

10. Historiskt hopp på världsrankingen

Inför 3M Open var Matthew Wolff rankad 1 659 i världen. Nu är han på plats 135.

Efter segern – klättrar 1 524 placeringar på världsrankingen

En helt okej tidsperiod för en spelare som är så ung att han inte får fira med champagne. Istället meddelade han att det blir en ”Virgin Piña colada”.
Text: Jesper Johansson • 2019-07-08
TournyttMatthew WolffTournytt
Rulla till toppen