5de3736753148

Tournytt

Tredje segern för Sahlström

Kan börja planera för Challengetouren

Martin Strömberg • 2019-07-06

Swedish Golf Tour har under veckan spelat Camfil Nordic Championship på Åda Golf & Country Club som ligger i Trosa.

Efter att spelarna fått kämpa med både kraftig vind och regn i början av veckan var det glädjande för många att vakna upp till strålande sol och vindstilla lagom till finaldagen.

Haraldur Magnus, som var den första islänningen att spela British Open någonsin ifjol, var i ledning med två slag före Christopher Sahlström innan finaldagen startade.

Det var mycket publik som följde ledarbollen och spelet gjorde ingen besviken. Sahlström gick fyra under par första nio hålen och tog över ledningen från islänningen.

Inför sista hålet ledde Sahlström med ett slag och efter ett spektakulärt bunkerslag in på green hade han en 1,5 meter lång putt för birdie och vinst. Han sänkte den utan några större tecken på nervositet och knöt näven i en segergest när bollen trillade i hål.

– Mitt spel har varit väldigt stabilt hela säsongen och jag hade bra kontroll på dagens runda. Men efter bogeyn på 17 så blev det lite nervöst inför 18. Så det var kul att få avsluta med en upp & down för birdie, berättade Sahlström efter ronden.

Och inte var det länge sedan han var på prispallen. Senast förra veckan tog han hem segern i Tinderbox Charity Challenge på ECCO Tour (en del av Nordic Golf League). Därmed har Sahlström tre vinster på nordiska touren och tilldelas därför en kategori på Challenge Tour.

– Jag ska kolla på Challenge Tours spelschema och börja planera vad jag kan göra där. Men jag är anmäld till de nästkommande tävlingarna på SGT så får se lite vad som händer, säger Sahlström när vi frågar om hans kommande planer.

Vad han än hittar på så ser vi fram emot att se mer från denna spelare.

Resultat

Nordic Golf League order of merit

Scroll to Top