U.S. Open – Final Round

Tournytt

Koepka litar på caddien under The Open

Trots att världsettan aldrig varit på Irland hoppas han ha kunskap om vartenda grässtrå på Royal Portrush. Majorbanan är nämligen hans caddies moderklubb.

Jesper Johansson • 2019-07-04

Brooks Koepka är favorit att vinna The Open på Royal Portrush. Amerikanen har i de senaste fyra majortävlingarna slutat tvåa vid två fillfällen och vunnit de andra två gångerna.
Hans fina resultat i majors är anledningen till favoritskapet i årets sista major. Det är definitivt inte hans lokalkännedom.

Brooks Koepka, som spelat både på Challenge Tour och European Tour, har aldrig varit på Irland.

Koepkas makalösa majorfacit – vunnit 125 miljoner

Men trots det hoppas han ha ett uppslagsverk av golfbanan under The Open Championship. Koepkas caddie, Ricky Elliot, är nämligen född och uppväxt i Nordirland och hade majorbanan som hemmaklubb under uppväxten.
– Min förhoppning är att han känner till banan som han hittar i sin egen ficka. Det var banan han växte upp på, det är linksgolf. Han känner antagligen till banan bättre än någon annan caddie, säger Koepka.

Världsettan kommer alltså på ett sätt använda sig av en lokal caddie under The Open på klubbens Dunluce Course. Trots det känner han ingen press. Snarare är Koepka glad för att Elliot ska få uppleva en major på hemmabanan – innanför repen.
– Han kommer ha mycket support, vilket är häftigt. Irland är ett golftokigt land och det blir häftigt att tävlingen spelas i hans hemstad. Det gör allt lite mer speciellt. 

Brooks Koepka spelar i veckan 3M Open i Minnesota. Hans spelkamrater de första två rundorna är Kevin Na och Patrick Reed.

Efter andraplatsen: Koepka storfavorit i The Open


Scroll to Top