Genesis Open – Round One

Tournytt

Dopingavstängde Garrigus vädjan: Gör marijuana lagligt på touren

Robert Garrigus har varit avstängd från PGA Tour sedan mars månad på grund av ett positivt resultat för marijuana. Nu är han tillbaka och det med kritik mot touren.

Jesper Johansson • 2019-07-03

I mars stängdes Robert Garrigus av från PGA Tour på grund av att han visade positivt för marijuana i ett dopingtest. 41-åringen fick en tre månader lång avstängning och kommer i veckan tillbaka till touren genom att spela 3M Open i Minnesota efter att ha spelat två veckor på Korn Ferry Tour. 

I och med hans återtåg till den stora touren blev han utfrågad angående sin avstängning. I och med det berättade amerikanen att han inte anser att marijuana ska klassas som en prestationshöjare.
– Jag försökte inte förstöra för touren eller mina medspelare. Jag fuskar inte. Jag tycker att doping som gör dig starkare och så ska klassas som fusk och generera i en avstängning. Men allt annat borde snarare vara en diskussion, säger Garrigus.

PGA Tour-vinnaren avstängd efter positivt drogtest

Garrigus meddelade också att anledningen till att han brukat marijuana var att han fick det utskrivet av en läkare för att lindra smärta i hans ena knä och i ryggen. Dessutom ska han ha hållit koll på THC-halten i blodet för att se till att vara på rätt sida PGA Tours lagar. Numer är han inte under behandling men arbetar för att touren ska ta bort marijuana från listan med förbjudna preparat eftersom det legaliserats i flera stater de senaste åren. Dessutom anser han inte att man är en bättre golfare påverkade av drogen.
– Om man har smärta och CBD eller THC lindrar, samtidigt som man kan få det utskrivet av en läkare – var är då felet?
– Om vi testas för marijuana borde vi också testas för alkohol. Om man kan köpa det i en affär borde vi inte testas för det, enligt mig, säger Garrigus.

Enligt Golf Channel äger Garrigus en marijuanaodling i sin hemstat, Washington, där det är lagligt. Under säsongen har amerikanen klarat cutten vid sju tillfällen och som bäst har han varit delad 20.


Scroll to Top