Czech Open 2011 – Day Three

Tournytt

Återkomsten: Haeggman spelar professionellt igen

2013 valde Joakim Haeggman att avsluta sin professionella golfkarriär. Sveriges förste Ryder Cup-spelare kommer nu återvända till proffsgolfen.

Jesper Johansson • 2019-06-28

28 augusti fyller Joakim Haeggman 50 år. I och med det har han, åldersmässigt, kvalat in på Staysure Tour (tidigare European Senior Tour).

På grund av det har Joakim Haeggman valt att damma av sin golfutrustning och siktar nu på att åter spela professionellt. Men eftersom det fortsatt är en bit kvar tills han “fyller gubbe” – som han själv kallar det, inleder han återkomsten på Swedish Golf Tour.

4-6 juli spelar touren på Åda i Sörmland och det blir första tävlingen för Joakim Haeggman.
– Det är inte felskrivet att mitt namn står med i deltagarlistan. Jag ska spela europeiska seniortouren den 30 augusti så det är dags att ta reda på var jag är någonstans formmässigt, säger Joakim Haeggman till touren. 

Haeggman gör comeback

När svenskgolf.se/wp tidigare talade med smålänningen angående comebacken svarade han så om vad som gör att han vill återvända till proffsgolfen.
– Jag känner suget. Jag har inte tränat en enda minut sedan jag slutade men jag spelar en hel del. Åren har gått men spelet känns fortfarande förvånansvärt bra, visserligen är slagen lite kortare, men bollen går dit jag vill.


Scroll to Top