Travelers Championship – Final Round

Tournytt

Proffset: ”Diskuterade att belåna huset”

Det är tufft på touren. Fråga bara Zack Sucher, som innan förra veckans andraplats hade stora skulder och karriären var i fara.

Text: Jesper Johansson • 2019-06-27

Att sluta tvåa i en tävling innebär inte alltid att man inte är en vinnare. Fråga bara Zack Sucher.
Amerikanen lyckades sluta delad tvåa i Travelers Championship och nu berättar amerikanen att det var helt avgörande för hans familjs ekonomi. 

Sucher inledde avslutningsronden delad tvåa och lyckades bibehålla positionen medan Chez Reavie vann med fyra slags marginal.

Till Fore Play Podcast berättar Sucher att den delade andraplatsens 633 600 dollar, ungefär 5,9 miljoner kronor, räddat honom och hans familj.
– Jag har svårt att förstå det, om jag ska vara ärlig. För två månader sedan hade vi två maxade kreditkort och diskuterade om vi skulle belåna huset, säger Ducher.
– Vi beslutade att vi skulle skaffa två kreditkort och efter att de varit fullt utnyttjade försöka betala av det inom tolv månader. Det innebar att vi skulle kunna vara i en katastrofsituation men vi ville inte tänka på det, utan satsa på oss själva.

Prispengarnas utveckling: +3,7 miljoner på 11 år

Det var en vadslagning som gav frukt med tanke på de nya prispengarna efter den delade andraplatsen på TPC River Highlands.
– Att kunna betala av det där och ha pengar över … Hur mycket kan förändras på två månader egentligen? Det är löjligt. Vi var i en så dålig position för bara några veckor sedan.

Zack Sucher har aldrig vunnit på PGA Tour och kom ut på touren för tio år sedan. Han har haft svårt att behålla kortet och spelat flera säsonger på Korn Ferry Tour. På PGA Tour hade han i karriären vunnit 1,6 miljoner kronor. På utvecklingstouren har han spelat in 6,3 miljoner kronor.

Hans fina form syns också på världsrankingen. För nio månader sedan var. Han rankad 2045. Nu är han på plats 147.Text: Jesper Johansson • 2019-06-27
TournyttPGA TourTournyttZack Sucher
Scroll to Top