142nd Open Championship – Round Two

Tournytt

Efter 275 år: Kvinnor blir nu medlemmar på Muirfield

Fån och med 1 juli har Honourable Company of Edinburgh Golfers kvinnliga medlemmar. Det är första gången sedan klubben bildades, 1744.

Jesper Johansson • 2019-06-27

För första gången i Muirfields 275 år långa historia har kvinnor bjudits in för att bli en del av golfklubben.

För två år sedan röstade klubbens medlemmar igenom en ändrad policy som tillåter kvinnor att vara en del. Omröstningen skedde efter att The Open tog bort Muirfield från sin The Open-rotation på grund av de diskriminerande medlemsreglerna.

Nu är det klart: Muirfield välkomnar kvinnliga medlemmar

Enligt golfklubben ska tolv kvinnor och tre män bli medlemmar på klubben från och med 1 juli. 

För att bli medlem måste man först och främst bli nominerad. Därefter ska man dubbelkollas av medlemmarna och fem utomstående “domare” för att man ska vara en person med rätt karaktär och personlighet. Att Honourable Company of Edinburgh Golfers bildades 1744 är fortfarande ganska tydligt.
– Det här är en milstolpe i vår klubbs lysande historia och vi ser fram emot att välkomna alla nya medlemmar att vara delaktiga i alla fina värderingar och traditioner som finns i klubben, säger klubbens kapten, Alistair Campbell, i ett pressmeddelande.
– Vi är stolta över vår stora historia och lika exalterade för klubbens framtid och delen klubbens samtliga medlemmar kommer att ha för att framföra våra traditioner. 

Inga kvinnor – inget The Open

När klubben 2016 gjorde sin första omröstning gällande kvinnliga medlemmar blev det ett negativt resultat då endast 64 procent av medlemmarna ville tillåta kvinnor (två tredjedelar av rösterna krävdes). Ett år senare var det 80 procent av medlemmarna som röstade ja i frågan.

Muirfield är åter en del av The Open-rotan men det är oklart när de nästa gång får vara värd för majorn.


Scroll to Top