Golf ball and Flagstick of Manicured grass of putting green

Tournytt

81-åring gjorde två HIO samma runda

För 45 år sedan hade han gjort sin första och enda hole-in-one – fram till i helgen.

Jesper Johansson • 2019-06-26

Har du aldrig gjort hole-in-one? Det är ännu inte försent. Närsomhelst kan lyckträffen komma.
Fråga bara 81-årige Chuck Miller.

Amerikanen hade visserligen gjort en HIO för 45 år sedan men sedan dess hade det varit tomt på fullträffskontot – fram till helgen.

Då hände nämligen något extremt ovanligt. Amerikanen lyckades få bollen i hål på ett slag – vid två tillfällen på sex hål.

På hål 12, ett 123 meter långt par 3 kom första slaget.
– Det var ett fint slag över en bunker in på green. Bollen studsade två gånger innan den stannade i hålet. Alla i gruppen hoppade och skrek av glädje, säger Miller till Kark.com. 

HIO – så stor är din chans att lyckas

Den andra fullträffen var inte riktigt lika snygg, även om det fortfarande står en etta i scorekortets 17:e kolumn. Miller slog samma järnsexa som på hål 12. Men den här gången träffade han bollen uselt och den flög bara 70 meter på det 126 meter långa par 3-hålet.

– Eftersom marken var hård och det lutade ner mot greenen fortsatte bollen att rulla. Den passerade en bunker som skyddade greenen framför hålet och in på greenen. Då skrek en spelkamrat att den var på väg i hål – och där stannade bollen, säger Miller.
– Jag var exalterad men kunde inte förstå att ett så uselt slag stannade hålet. Jag antar att det bevisar att min far hade rätt när jag började spela golf för många, många år sedan: ‘det är inte hur – utan hur många’.


Scroll to Top