5de3d929755ed

Seger i tredje proffsstarten

Finn vann efter birdie på sista hålet

Text: Martin Strömberg • 2019-06-20 Uppdaterad 2019-12-12

I tredje tävlingen som professionell tog Michaela Finn från Vasatorps Golfklubb sin första seger.

Hon gjorde det genom att göra birdie på sista hålet när Åhus Open avgjordes på Kristianstads Golfklubb i Åhus. 

 – Det var väldigt kul att avsluta med birdie och vinna tävlingen. Det gällde bara att spela sitt spel, inte tänka på scoren utan försöka slå upp den på greenen och försöka sätta puttarna. Jag försökte ge mig själv chanser hela tiden.

Paret på 17 och birdien på sista visade mental styrka.

– Putten på 17:e kändes viktig, jag fick rädda paret då jag missade utslaget så den hade stor betydelse inför 18:e hålet. 

Michaela avslutade sin amatörkarriär i stil genom att spela första upplagan av Augusta National Women´s Amateur och med att spela NCAA Div. 1 Nationals med sitt Kent State University.

Detta var tredje raka klarade kvalgränsen av tre möjliga som professionell och hon har tidigare som bäst placerat sig åtta, det skedde i Finland för två veckor sedan i Viaplay Ladies Finnish Open.

– Nu blir det midsommarfiranden med familjen som skall bli skönt då jag inte varit hemma speciellt mycket de tre senaste veckorna, säger Michaela Finn efter segern av Åhus Open.

Tvåa, ett slag efter, slutade Sara Kjellker från Ljunghusens Golfklubb som fortfarande är amatör och spelar collegegolf för San Diego State University. Sara var i fjol med och tog guld i lag-EM för Sverige. I nästa vecka tas laget till årets mästerskap ut.

På tredje plats slutade Emmabodas Tilda Larsson som gjorde professionell debut i förra veckans Skaftö Open. Även hon spelade likt Michaela tidigare i år Augusta National Women´s Amateur och avslutade amatörkarriären med att spela NCAA Div. 2 Nationals med sitt Barry University.

När hon lämnade USA med sitt examensbevis fanns även tio collegesegrar på meritlistan.

Alla tre i toppen tog stora hopp upp på SGT Order of Merit. Michaela är nu fyra, Sara ligger på tionde plats medan Tilda återfinns på 18:e plats.      

En titt i resultatlistan visar även att det finns klubbar som uppenbarligen gör ett mycket bra jobb.

Sara Kjellkers klubb Ljunghusens Golfklubb har fyra spelare topp-13. Sara tvåa, Desireé Andersson fyra, Kajsa Arwefjäll åtta och Caroline Jansson på 13:e plats.” 

Nästa tävling på Swedish Golf Tour för damer är Erlandsson Hagge Ladies Open 28 –30 juni som spelas på Hagge Golfklubb.

Slutställning


Text: Martin Strömberg • 2019-06-20
TournyttMichaela FinnSara KjellkerSwedish Golf TourTilda LarssonTournytt
Rulla till toppen