5de3d91dbfb3d

Tournytt

Lily May vann Annika Invitational

"En speciell tävling"

Martin Strömberg • 2019-06-20

Wales Open, Irish Open – och nu ANNIKA Invitational Europe.

Englands nya stjärnskott på damsidan, Lily May Humphreys, tog på torsdagen sin tredje seger i år när hon krossade Vasatorps Tournament Course på totalt 207 slag, tolv under par. Den 17-åriga engelskan var ett slag före danskan Anna Normann och fyra före Pia Babnik, Slovenien, som hade sista dagens bästa rond: 66 slag, sju under par.

– Jag är väldigt glad. Tolv under par är mitt bästa resultat i år – i Wales Open och Irish Open var jag tio under. När Anna gjorde tre birdies i rad sista nio, och bara var ett efter, var det lite nervöst, säger Lily May Humphreys efter segern.

Hon skänker en tacksamhetens tanke till sin pappa Rob som varit med ute på en road trip under två veckor, och som fortsätter till Royal St. George´s i sydöstra England nästa vecka för Vagliano Trophy – matchen mellan Storbritannien och Irland mot övriga Europa.

 – Pappa spelar inte golf, så han är inte min coach. Men han sköter mycket runt omkring, vilket gör att jag kan fokusera på golfen, säger Lily May Humphreys från Essex som ledde från första dagen till sista – och siktar på att bli professionell när hon fyller 18 nästa år.

Hon uppskattar och är imponerad av vad Annika Sörenstam gör för damgolfen, bland annat tävlingarna i ANNIKA Invitational i fem världsdelar – Nordamerika, Sydamerika, Europa, Asien och Oceanien (Nya Zeeland) – och värdskapet för Europatourtävlingen i Sotogrande, som Lily May Humphreys får spela nästa år tack vare segern på Vasatorps Golfklubb.

– Allt från seminarier till barbecue på kvällen gör ANNIKA Invitational Europe till en speciell tävling och ett speciellt event, säger engelskan som vi säkert kommer att få höra mer om framöver.

Bästa svenska blev Federica Tavelli Westerlund, Landeryds Golfklubb, på 222 slag, tre över par. Det gav henne en delad 13:e plats.


Scroll to Top