5de3d96f02fb7

Tournytt

”Jag har aldrig puttat så bra i mitt liv”

Inbee Park vann sin första tävling som proffs senast Minnesota arrangerade en major.

CM Hellsten • 2019-06-19

2002 arrangerade Interlachen Country Club i Edina, Minnesota, Solheim Cup. Sex år senare fick samma bana chansen att även arrangera US Womens Open.
Inbee Park kom dit som 19-åring och hade aldrig vunnit en tävling, men storspelade och vann till slut med nio slag under par – fyra före ensamma tvåan, en viss Helen Alfredsson.

Så sänds majorn i midsommar

Nu återvänder 30-åriga Inbee Park till delstaten för att spela KPMG Womens PGA Championship.
– Jag hade inte ens vunnit som professionell senast jag var där så jag har fantastiska minnen från Minnesota. Jag har aldrig puttat så bra i mitt liv som jag gjorde på Interlachen. Inspelsvarven blir mina första ronder på Hazeltine men alla känner till historien. Med KMPG som sponsor får vi spela några av de mest klassiska banorna där herrarna haft majors och Ryder Cup. Jag hoppas att jag kan putta som jag gjorde på Interlachen, säger Inbee Park till lokaltidningen Star Tribune.

Inbee Park har sedan triumfen 2008 vunnit ytterligare sex majors och är fyra på totala penninglistan med 14,9 miljoner dollar i inspelade prispengar (motsvarande 142 miljoner kronor) på 253 tävlingar.
Listan toppas av Annika Sörenstam som spelade in motsvarande 215 miljoner kronor på 303 tävlingar.

Bara slagit bollar en vecka – comeback i majorn


Scroll to Top