Tournytt

Stenson: “Träffade en advokat rätt i nacken”

Henrik Stenson fick rubriker efter att hans boll knockat en åskådare under US Open.

CM Hellsten • 2019-06-18

Henrik Stenson svarade för en stark vecka på Pebble Beach och slutade delad nia i US Open. Han var nöjd med insatsen och ser fram emot årets sista major The Open i mitten av juli

I Kalifornien fick Henrik Stenson stora rubriker efter sitt andraslag på hål 16 under lördagsvarvet.

Stensons slag knockade åskådare i huvudet – ”offret” bad om en selfie

Bollen träffade nämligen en åskådare som föll till marken. När Henrik Stenson kom fram till platsen låg mannen och tog en selfie och bad majorvinnaren att ansluta till fotograferingen.

Så här berättade Henrik Stenson för Svensk Golfs utsände om den udda situationen:

Selfien blev en viral hit, men det här är inte första gången som Henrik Stensons boll har träffat åskådare.
Svensk Golfs samtliga nummer sedan starten i juni 1946 finns tillgängliga gratis på svenskgolf.se/wp – du hittar arkivet här – och i nummer 6/2008 gjordes en lång intervju med stjärnan – “50 knäppa frågor till Stenson”.

Fråga #49 löd: Har du någonsin träffat en åskådare med bollen?
Så här svarade Henrik Stenson:
– När jag spelade mot Tiger i semifinalen på matchspelet (WGC–Accenture Match Play Championship) pushade jag min drive på 17:e hålet så att den träffade en funktionär i höften och studsade tillbaka och lade sig skitdåligt i ruffen. Så först blev han träffad av bollen och sen smockade jag till honom (skratt). Nejdå, han klarade sig okej. Jag fällde också en kille i min första proffstävling i Argentina 1998. Då slog jag en drive över en kulle som träffade en advokat rätt i nacken. Han däckade och eftersom han var advokat tänkte jag att det kunde sluta illa, men han nöjde sig med en signerad boll.

Scroll to Top