5de3d9dfa5ab0

Tournytt

Två spelare delade segern på Österlen

Unik händelse på Swedish Golf Tour

Martin Strömberg • 2019-06-16

Med varsin birdie på det sista och 54:e hålet slutade både Christian Bæch Christensen, Danmark, Gudmundur Kristjansson från Island på nio under par vid PGA Championship hosted by Ingelsta Kalkon.

Särspel är inte ovanligt på Swedish Golf Tour, spelarna delade de tre första hålen. Andra gången de spelade 18:e hålet som användes vid under hela särspelet så visade båda spelarna att de kan sätta birdieputtar. 

Först att putta då var Christian som sänkte från foregreen och 12 meter. Gudmundur sänkte även sin birdieputt som var från 6 meter, nedför och med högerlutning.

När spelarna var ute på det fjärde särspelshålet kom blixt, dunder och även massor av regn vilket medförde att särspelet bröts.

Efter att ha väntat i fyra timmar togs beslutet att tävlingen inte skulle kunna slutföras under säkra och sportsliga förhållande. För även om blixt och dunder skulle upphöra hade banan och särskilt greenerna tagit emot för mycket regn för att fortsatt spel skulle kunna genomföras.

 

Två spelare delade segern på Österlen
Regnsjuk bana gav två segrare // Foto: Swedish Golf Tour

Detta innebar att årets PGA Championship hosted by Ingelsta Kalkon slutade med att Christian och Gudmundur fick dela på segern. Att detta är unikt går att konstatera då det inte har hänt tidigare i Swedish Golf Tours 35-åriga historia.

Det har hänt två gånger på Europatouren. Första gången var 1986 då Bernard Langer och Seve Ballesteros delade segern vid Lancome Trophy och andra gången var 2002. Även då var Bernhard Langer en av spelarna, den andra var Colin Montgomerie och de delade på segern i tourfinalen Volvo Masters som spelades på Valderrama.

Det har hänt i Sverige dock utanför Swedish Golf Tour. Det var instruktörsmästerskapet som en gång delades av Krister Kinell och Gunnar Mueller.

Trea i PGA Championship hosted by Ingelsta Kalkon slutade Charlie Lindh från Araslövs Golfklubb, han var ett slag bakom de båda segrarna.

På Golfbox Nordic Golf League Ranking tog sig Gudmundur Kristjansson upp till andra platsen och han är nu bara 256 poäng bakom ledande Fredrik Niléhn som inte spelat på touren sedan hans seger i SGT Winter Series Lumine Lakes Open i början av april.

Nästa tävling på Swedish Golf Tour för herrar är Gamle Fredrikstad Open på Gamle Fredrikstad Golfklubb 18–20 juni.

Scroll to Top