U.S. Open – Round Three

Tournytt

Stenson om segerchanserna: ”Det är precis gränsfall”

PEBBLE BEACH. Henrik Stenson avslutade tredjeronden med en stilig birdie, gick till -4 och delar nionde plats inför finalronden. Men upp till ledande Gary Woodland har han fortfarande sju slag.

Oskar Åsgård • 2019-06-16
Stenson om segerchanserna: ”Det är precis gränsfall”

Henrik Stenson var nöjd med sitt spel efter en tredjerond som landade på 70 slag, ett under par. Ronden innehöll visserligen en dråplig och olycklig situation på det 16:e hålet – där Stenson träffade en åskådare i pannan med sitt andraslag – men kröntes med en fin birdie på 18 där han rullade i en sexmetersputt.

– Ja, det var skönt att få i den, jag hade några riktigt bra puttar på halvdistans (för birdie) på 13, 14 och 15 som alla strök hålkanterna utan att gå i så det var skönt att få i den på sista. Det slätade över vad som hade blivit en tråkig avslutning på ronden annars, säger Stenson till Svensk Golf.

Han berättade att träningspasset efter fredagsronden gav mersmak och att det långa spelet, som inte varit där svensken vill ha det under säsongen, klickade bättre igen.

Inför finalronden är Stenson delad nia på -4, men har ett skapligt avstånd upp till ledande Gary Woodland som kom i mål på -11. Närmast bakom Woodland hittas 2013 års US Open-segrare, Justin Rose, på -10.

– Att både Justin och Gary ska tappa mycket sista dagen ser jag inte som jättetroligt. Ska du lyckas ta ikapp mycket ska du gå ut och göra en kanonrunda på fem, sex under par och då måste du sätta varje biridechans du får och inte gör ett enda felsteg någonstans och hoppas att de får lite grus i maskineriet, säger Stenson och utvecklar vidare:

– Samtidigt är det som vi sett vid flertal tillfällen att du spelar bra i fyra, fem hål och sen får du ett dåligt läge och utan något stort fel har du en dubbel på scorekortet. Det kan ju hända de som är uppe i toppen, men samtidigt är det mycket rutin hos de flesta som är där uppe.

Förutom nämnda Woodland och Rose så har Stenson även titelförsvararen Brooks Koepka (-7) samt Chez Reavie (-7), Louis Oosthuizen (-7), Rory McIlroy (-6), Matt Kuchar (-5) och Chesson Hadley (-5) framför sig i resultatlistan.

– Det är precis gränsfall runt fyra, fem under, med en kanonrunda kan man nog blanda sig i det. Men jag ligger inte sömnlös och funderar på vad som behövs imorgon utan jag går ut och spelar mitt spel och gör det så bra som möjligt, så ser vi om vi kan göra ett avancemang.

Klockan 22.35 svensk tid slår Stenson ut på sitt finalvarv, i sällskap med spanjoren Jon Rahm.    

Stensons slag knockade åskådare i huvudet – ”offret” bad om en selfie


Woodland jagas av tunga namn


Då startar svenskarna under slutronden


Koepka kan bli först på 114 år

Scroll to Top