Tournytt

Woods ”väldigt nöjd” med öppningsrond under par

PEBBLE BEACH. Tiger Woods fick slita hårt för att ta sig in under par första ronden och var nöjd när han lyckades. "Jag försökte bara hänga kvar" sa Woods efter ronden.

Oskar Åsgård • 2019-06-14
Woods ”väldigt nöjd” med öppningsrond under par

Om det möjligen var lite glest i publikleden under förmiddagens spel, bortsett från kring Phil Mickelsons grupp, så dök publiken upp i drivor lagom till att Tiger Woods skulle inleda sitt 21:a US Open.

Förväntningarna givetvis, som vanligt, högt uppskruvade och vrålen efter Woods slag haglade från första utslaget.

Starten bjöd dock på varierande kvalitet i scorekortet. Efter en birdie på fyran slog Woods ett extremt dåligt utslag på det femte hålet, par 3, och fick kämpa sig till en dubbelbogey.

Två hål senare ekade ett jubel från sjunde green som hördes ljudligt ända bort till 18:e hålet när Woods rullade i sin andra raka birdie och gick till ett under par.

Det blev också Woods slutscore, men det krävdes många kompetenta parräddningar på sista nio för att nå dit.

– Det var en typisk Pebble Beach-rond, där du kan få lite fart på det under de första sju hålen och därefter försöker du bara att kriga och hänga kvar. Jag är väldigt nöjd med att gå under par idag, sa Woods till den samlade presskåren efteråt.

En av Woods stora problem under torsdagen var järnslagen, amerikanen träffade bara nio greener under första ronden.

– Jag slog inte mina järn så rent som jag vill idag. Jag försökte missa på rätt ställen och några gånger försökte jag bara dumpa bollen mitt på green, ta en 10–15-metersputt och gå vidare.

Men trots så få greenträffar återfinns Woods namn bland de 39 spelare som gick under par på torsdagen. Den fyrfaldige US Open-segraren delar 28:e plats inför fortsättningen.

Stenson startar starkt, tätkänning direkt: "Många bra svingar idag"

Scroll to Top