5de3da264e661

Tournytt

Wessberg jagar hemmaseger

"Jättenöjd med hur jag spelat hittills"

Text: Martin Strömberg • 2019-06-14 Uppdaterad 2019-12-12

Efter en rond på 65 slag (-4) andra ronden går Linda Wessberg, Hills Golfklubb, ut i ledarbollen i morgon lördag när Skaftö Open avgörs. Hon får sällskap av tyska stjärnskotten Esther Henseleit och ledarinnan från första ronden Charlotte Leathem.

De tre som delar ledningen är alla sex under par och inom fyra slag från dem finns ytterligare elva spelare. Skaftö Golfklubbs bana har visat sig utmanande men den bjuder också på många möjligheter till birdies. Detta gör att kampen om titeln är väldigt öppen inför morgondagens tredje och avgörande rond.  

Nedan några spelarröster om dagens rond och även om hur det ser på morgondagens avslutande rond.

– Det har varit bra, jag har spelat väldigt stabilt från tee till green och puttat bra. Hade några plumpar på slutet men överlag är jag nöjd även om det just nu inte känns så, men om några timmar så är det bra, säger Linda Wessberg efter andra ronden.

– Jag är jättenöjd med hur jag spelat hittills och kan jag fortsätta puttar och hålla mig till min spelplan så får vi se ur långt det räcker, säger Linda Wessberg om morgondagens avslutande rond. 

– Det var roligt idag, det var kul att spela golf. Det var stabilt från tee och jag höll bollen i spel och satte upp några slag nära pinnen så det blev några birdies. Det skall bli kul att sista dagen var med i toppen och kriga, säger Sofie Bringner efter andra ronden.

– Idag var det rätt blåsigt och de sista hålen var rätt intressanta att spela. Det tuffa är att förstå från vilket håll vinden kommer ifrån. Idag var det svårt att göra birdies men jag spelade rätt stabilt. Till slut blev det minus ett med en dubbelbogey så det vill jag göra bättre i morgon. Jag spelar bra och förhoppningsvis kan jag spela bra även i morgon, säger Esther Henseleit efter andra ronden.

– Jag hoppas att jag får spela i sista gruppen. Jag kommer att föröka vinna i morgon och göra mitt bästa, men det går inte att påverka hur de andra spelar. Jag kommer att fokusera på vad jag gör och göra mitt bästa, säger Ester Henseleit morgondagens avslutande rond.

– Ronden var stabil, det fanns bra delar och sämre delar. Jag spelade mer aggressivt än igår och tappade några slag på par-femmorna, men det var OK. Hoppas att några tillputtar faller i imorgon, säger Charlotte Leathem efter andra ronden.

– Den låg lite djupt i vattnet så jag tog av mig mina skor. Det var en del publik där och det blev en bra up-down som nästan droppade i för två, det hade varit kul, säger Charlotte Leathem om sitt vattenbesök som slutade med ett par.

Ställningen, Skaftö Open

Se intervjuer från rond 2 här nedanför


Text: Martin Strömberg • 2019-06-14
TournyttCharlotte LeathemEsther HenseleitLETASLinda WessbergSofie BringnerTournytt
Scroll to Top