Alex Norén trollar med wedgarna och trivs bra på Pebble Beach. /Foto: Getty Images

Tournytt

”Nog aldrig spelat en bana som är så rolig”

PEBBLE BEACH. Många golvas av vyerna på Montereyhalvön. För Alex Norén är det golfbanan som bjuder upp till dans – så pass att han kallar Pebble Beach för den roligaste bana han spelat.

Oskar Åsgård • 2019-06-13
”Nog aldrig spelat en bana som är så rolig”

Congressional, Olympic, Chambers Bay, Oakmont, Erin Hills och Shinnecock Hills. Det är banorna som Alex Norén spelat US Open på hittills i karriären.

Veckans spelplats, anrika Pebble Beach, är en ny bekantskap för svensken men har snabbt blivit en favorit. Inte bara bland US Open-banor.

– Jag har nog aldrig spelat en bana som är så rolig. Den är inte superlång, men bra variation, några långa hål, några korta – en rolig bana. Den är ganska annorlunda mot vad jag trodde, jag visste att det var små greener, men de är klurigare än vad jag trodde. Ruffen gör det här till ett strategiskt test, och otroligt kul, säger Alex Norén till Svensk Golf.

Så sänds US Open på Pebble Beach

Tillsammans med Marcus Kinhult spelade Norén de första nio en sista gång på onsdagseftermiddagen och bjöd på flera bra slag, i synnerhet med järnen.

– Sista två månaderna har varit bättre. Förra veckan spelade jag kanske det bästa jag spelat tee till green, men dålig puttning. Det är sådana varv man behöver ha när man har haft det lite tungt och inte fått ihop scorerna. Jag känner den här rundan (onsdagens inspelsvarv) att jag hittar järnslagen lite bättre, wedgarna lite bättre. Sen är det skitsamma hur det går idag, men kan man slå slagen idag på träningsrundan är det mycket större chans att man gör det på tävling. Men jag känner mig otroligt mycket lugnare, som en bättre spelare än för två månader sen.

Med gryende form och ett gott öga för banan kanske Noréns personbästa i US Open-sammanhang, den delade 25:e-platsen i fjol, vässas med ytterligare några placeringar.

Se TV-intervjun med Alex Norén:


Scroll to Top