Marcus Kinhult känner sig redo inför US Open-debuten. /Foto: Getty Images

Tournytt

Kinhult: ”Peppad, nervös, taggad”

PEBBLE BEACH. Marcus Kinhult säkrade sin plats i US Open via slutkvalet i England. Nu är förberedelserna klara och 22-åringen är redo för sin debut i den anrika majorn.

Text: Oskar Åsgård • 2019-06-13
Kinhult: ”Peppad, nervös, taggad”

Förra sommaren spelade Marcus Kinhult sin första major, i The Open på Carnoustie. Han klarade kvalgränsen, fick spela fyra varv och slutade delad 61:a.

När han på torsdag sätter ner peggen i marken på första tee på Pebble Beach blir det starten på hans andra major. Men sedan en månad tillbaka är kan Kinhult titulera sig ET-segrare, efter triumfen i British Masters – och han känner sig förberedd inför veckans utmaning.

– Det är klart att det är större än vad jag är van vid, men jag kom hit i lördags kväll och det var ett bra drag. Jag har bara spelat nio, tolv hål om dagen för att spara energi och jag tror att det har varit bra. Det är mycket runtomkring och man suger in en del. Det känns som att jag är redo, säger Marcus Kinhult till Svensk Golf.

Kinhult: ”Det låter kanske sjukt men jag sköt 49 på Pebble Beach”

Du sa innan att du spelat den här banan en miljon gånger på Playstation, nu har du gjort det i verkligheten också, vad tycker du om den?
– Det var lite kryddat med en miljon kanske, men vi snackar några hundra i alla fall. Det är kul att vara här, lite annorlunda i verkligheten. Jag har en annan verktygslåda än min tv-spelsprofil också, men kanske inte samma slaglängd. Grym bana, grymt ställe, riktigt fina vyer vilket är en bonus.

På onsdagseftermiddagen avslutade Kinhult sina förberedelser med ett nio håls träningsvarv i sällskap med Alex Norén. 22-åringen verkade ha bra kontroll på sina slag och såg på alla sätt ut att trivas på Pebble Beach.
– Golfbanan i sig är bra, den spelas lagom. Alla snackar om uppsättningen, att de ska sätta upp den så sjukt, vi får väl se vad de ska göra med pinnarna, men jag tror inte att den kommer spelas dålig. Jag ser fram emot utmaningen.

Så sänds US Open på Pebble Beach

Har du listat ut en bra spelplan för hur du ska attackera banan?
– Jag tror det, men spelstrategin och spelplanen kräver att man utför slagen. Det går inte att på något sätt ta stora marginaler på en sån här bana. Du får ta de bästa möjliga marginalerna och slå så bra slag som möjligt.

Är du peppad inför starten imorgon?
– Peppad, nervös, taggad – allt som det ska vara.

Se TV-intervjun med Marcus Kinhult:Text: Oskar Åsgård • 2019-06-13
TournyttMarcus KinhultTournyttUS Open
Scroll to Top