Tournytt

Engelskt i topp på Skaftö

Hemmahoppet gick tre under par första ronden

Martin Strömberg • 2019-06-13

Skaftö Golfklubb visade sig vara både utmanande och möjlig att göra många birdies på. Charlotte Leathem gick ut på förmiddagen, gjorde åtta birdies och tog ledningen i klubbhuset efter att ha signerat för 63 slag, sex under par.

– 63 slag, sex under par, det var definitivt min dag. Jag gick ut och försökte träffa fairways och greener och lyckades sätta några puttar mina första nio hål. Jag höll mig till min plan och gick inte för par 5-hålen vilket tydligen fungerade. Förhoppningsvis kan jag fortsätta spela bra i morgon, säger Charlotte Leathem efter första ronden.  

– Den är roligt, den är inte för de långslående utan du behöver tänka för att komma runt och det finns några “funky” hål, fortsätter Charlotte Leathem om banan.

När dagen summerades hade främst tyska Esther Henseleit utmanat Charlottes sex under par, men nådde inte riktigt ända fram och slutade på 64 slag.

 

Engelskt i topp på Skaftö
Frida Kinhult gick tre under par första ronden av Skaftö Open på hemmabanan // Foto: Göran Söderqvist

Hemmaspelaren och publikfavoriten Frida Kinhult spelade sig runt banan tre under par. Hon gjorde det tillsammans med Beth Allen, Linda Wessberg och en trogen publik som följde med från första till sista hålet.

Kinhuolt är bästa svenska på delad sjundeplats tillsammans med Johanna Gustavsson.

– Det var väldigt kul, det var bra support därute och mycket folk som hängde med hela vägen. Det väldigt roligt och mycket bättre förhållanden än under gårdagens Pro-Am, så man slapp frysa till en isbit därute, säger Frida Kinhult om första ronden av Skaftö Open.

– Det känns som att scorekortet är bättre än spelet, men det är väl en bra grej att man får ihop det även de dagar då det inte sitter helt. Och samtidigt motiverande att det finns mycket mer att få ut i morgon och på lördag. Så det är bara att tagga, nu blir det ett rangepass så blir det förhoppningsvis lite bättre i morgon, säger Frida Kinhult om sitt spel första ronden av Skaftö Open.

Resultat, Skaftö Open

Se intervjun med Frida Kinhult efter första dagen här nedanför.

Scroll to Top