U.S. Open – Preview Day 3

Tournytt

Day missnöjd trots 12 vinster och en majorseger

Jason Day har haft en enastående karriär. Men han själv är inte nöjd.

Jesper Johansson • 2019-06-13
Day missnöjd trots 12 vinster och en majorseger

Jason Day har tolv PGA Tour-segrar och en majorvinst. En fantastisk karriär i de flesta spelarnas mått mätt. Men forne världsettan är inte nöjd. Spelet är långt ifrån dåligt för australiern men med en ömmande rygg har han inte fått ut allt ifrån sitt spel så här långt.

För att lyckas få ut mer av sitt spel har Jason Day valt att till veckans US Open använda sig av en av världens mest rutinerade caddies – Steve Williams. Caddien arbetade för Tiger Woods under amerikanens storhetstid och var med och hjälpte till i 13 av Tiger Woods 15 majorsegrar. Rutinen hoppas Jason Day nu ska bidra till hans egna spel, som han anser varit undermåligt.
– Jag har underpresterat. Jag måste förstås jobba på en del saker både mentalt och fysiskt gällande mitt golfspel. Men jag tycker att jag underpresterat fram till nu. Jag har ett spel som, när allt är på plats, gör att jag kan vinna de flesta golftävlingarna, sa Day inför veckans US Open på Pebble Beach.
– För mig handlar det till stor del om att lita på mig själv och mitt eget spel. Och nu när jag har Steve (Williams) på bagen hoppas jag kunna spela mer avslappnat och få in en vana av att vinna.

Så sänds US Open på Pebble Beach

Enligt Jason Day har Williams redan meddelat vad han tycker om Jason Day, och det har inte varit enbart positiva kommentarer.
– Han tycker att jag är en spelare som underpresterar och han vill att jag ska vinna mer. Jag tror och hoppas att han har förmågan att ta mig till en sådan position oftare och på så sätt få mig att vinna mer.
– Och nu pratar jag inte bara om vanliga tävlingar utan majors. Jag vill vinna fler majortävlingar.

Jason Day har under 2019 varit topp-10 vid fem tillfällen, vilket förstås är ett fint resultat för de flesta spelarna på PGA Tour. Men för den forne världsettan är det inte tillräckligt bra.
– Jag sa till Steve att mitt mål är att åter bli världsetta och att jag vill göra allt jag kan för att återta den positionen. Jag kommer göra allt han ber mig att göra, oavsett vilka uppoffringar det innebär.

Då startar svenskarna i US Open


Scroll to Top